De fel nu ma omor cu ficatul si cum jumatatii mele ii place a luat intr-o zi si normal ca nu l-am facut pe tot ca era mult.Din restul ce a ramas care deja nu mai mergea congelat fiind cam puntintel am zis sa incropesc ceva mai altfel pe care cat de cat l-as gusta si eu.
Mai aveam prin frigider ceva sardine in ulei si pornind de la o retetea de crostini alla toscana mi-a iesit ceva alla Ioana :-).
Mi-a iesit o portioara mica folosind urmatoarele:
250 gr ficat de vita
70 gr sardine in ulei
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 lingurite capere
20 ml vin alb
1 lingura ulei masline
Ceapa si usturoiul le-am tocat si apoi calit in ulei pana au capatat o nuanta translucida, apoi am adaugat ficatul taiat bucatele si am lasat sa se intrepatrunda.Cand ficatul si-a schimbat culoare si nu mai era sangeriu am adaugat vinul si am lasat sa se evapore.
Cand vinul s-a evaporat am adaugat sardinele tocate impreuna cu caperele si ele tot tocate.Se mai lasa putin pe foc pana capata o consistenta mai cremoasa.
Eu sare n-am adaugat ca aveau destul sare sardinele.
Cand am obtinut consistenta dorita am luat de pe foc si am blenduit.Daca dorit sa prinda o culoare mai deschisa puteti adauga putin unt.Eu am preferat fara.
Am servit imediat cu paine prajita pe plita.
La inceput predomina aroma sardinei si este destul de molcutza compozitia.Firicielele ce se vad sunt de la sardine, sunt "oasele" care defapt se topesc instant in gura.
A doua zi deja devine mai ferm ,iar gustul sardinei nu mai persista ca in prima zi.
PS:pentru a nu exista nelamuriri referitor la sardine am sa las linkul catre Wikipedia unde sunt lamuri referitoare la sardinele folosite de mine, care conform spuselor lui Wiki ar fi hamsii:).
mi-ai lasat gura apa, sa stii!
RăspundețiȘtergereMie imi place pate-ul , imi place ficatul , imi plac sardinele :) Deci , ma primesti ?
RăspundețiȘtergere@Adnia, fara intentie:)
RăspundețiȘtergere@Dorina, te astept, te astept;)