O noua luna, o noua provocare dulce in cadrul dragutului nostru Bucatar Curajat initiat de Ama.
Luna asta gazda noastra a fost Elena care ne-a provocat simplu si delicios.Pentru iubitorii de ciocolata e p provocare mega delicioasa.
Desi nu-s ciocolatoasa inraita, am incercat reteta aducand cateva modificari.Reteta originala o veti gasi pe blogul Elenei.
Eu am folosit
300 ml lapte
1 lingura unt
1 lingurita flori de lavanda
50 gr cipsuri de ciocolata
60 gr zahar brun
250 gr faina( tip 405)
Am pus laptele la incalzit impreuna cu unul si florile de lavanda.Se lasa untul sa se topeasca,dar atentie sa nu clocotiti laptele, trebuie sa fie caldut,doar cat sa se topeasca untul.Dupa ce s-a topit unul am strecurat florile de lavanda, dar lasand totusi cateva in lapte.Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
Se lasa la racit.
Separat se amesteca zaharul cu ouale, apoi se adauga faina in etape.Eu am folosit o faina mai usoara, speciala pentru clatite si in general prajituri.
Compozitia cu ciocolata se adauga pestre cea cu faina, tot in etape, dupa care se lasa la odihnit 20-30 minute.
Initial am pus 250 ml lapte, asa cum era in reteta Elenei,doar ca aluatul mi s-a parut cam grosut gen cel pentru caltite americane,asa ca am mai adaugat inca 50 ml de lapte.
Eu de fel pun putin putin ulei in tigaia pentru clatite, las la incins, apoi sterg cu un prosop de hartie.Adaug un polonic(acum depinde de marimea fiecarei tigai) de compozitie si dupa ce clatitele sunt gata nu mai adaug ulei,doar sterg putin tigaia cu servetul imbibat in ulei.
Mie mi-au iesit 10 clatite.
Le-am servit alaturi de capsuni proaspete si un un copot de rhabarba si sirop de soc.
Ce poze grozave ai facut!! Clatitele stiu ca sunt bune ;)
RăspundețiȘtergerevai, de cand n-am mai ajuns pe pagina ta, numa bunatati ai pregatit!
RăspundețiȘtergere