joi, 5 decembrie 2013

Crema de branza si ardei kapia



Ptiu, ptiu sa nu-mi fie de deochi, luna asta aproape ca mi-am onorat proiectele in materie de provocari chiar la timp.
Cum suntem in ultima luna din an si implicit luna tare aglomerata mi-am spus ca ar fi bine sa nu ma aglomerez prea tare,asa ca imediat ce am aflat ce si cum m-am si pus pe treaba.

Luna decembrie e luna in care gazduieste Provocarea Secreta  draga nostra  Kadia .Ei bine si normal ca trebuia sa primesc un blog,blog care l-am rasfoit imediat dupa ce a facut imparteala si in hotarandu-ma pe loc asupra reteta de fata.Ei bine intre timp a mai aparut ceva pe blog care mi-a facut cu ochiul,dar deja aveam totul pregatit.

Aveam in casa branza proaspat facuta de mine si smantana tot home made,aveam deja ardei kapia, in concluzie, aveam tot, nici nu trebuia sa ies din casa pentru cumparaturi.

V-am spus ce contine reteta dar nu v-am spus de unde m-am inspirat.Ei bine este vorba de Iuliana si ale ei Bucate Aromate.Desi un blog nou, e unul tare dragut care promite si va invit sa-l vizitati.

Dar sa va povestesc despre reteta si ce avem nevoie pentru a o prepara.

200 gr branza grasa de vaci
2 linguri smantana grasa
1 ardei kapia
sare
verdeturi

Vedeta, doamna branza cu prietena smantana


Branza cu smantana se mixeaza pana devin o crema fina.Ardeiul se marunteste(au am facut-o in robotelul mignion) dar grosier nu pasta si se adauga peste branza.Se sareaza dupa gust, eu am folosit sare marina cu aroma de vin rosu.

Se serveste cu paine prajita, sau ce va place voua.




Eu am adaugat in plus niste marar.Initial mi-a iesit mai molcut, unde si branza de casa(in cazul de fata cea facuta fara cheag) e mai moale, apoi ardeii cred ca au fost cam zemosi desi nu i-am tocat prea mult,asa ca am mai adaugat branza,da nu si ardei.Se v-a observa diferenta in poze.

O reteta simpla, care poate fi servita fie la micul dejun, fie ca aperitiv la o masa festiva.

8 comentarii:

  1. Ma bucur ca ti-a placut reteta, Ioana.
    Intr-adevar, branza mea a fost mai uscata, rolul smantanei a fost sa o faca mai cremoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit dupa ca branza ta era mai uscata,dar si asa mai moale a fost tare buna;)

      Ștergere
  2. Mmmm lecker! Arata tare bine, iar eu ador combinatia brînza ardei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa si mie.eu mananc de multe ori schnitzel rece cu branza si ardei:)

      Ștergere
  3. Multumesc pentru participare! Astazi voi publica parada provocarii secrete ;)
    Un An Nou fericit si petrecere frumoasa diseara de revelion!

    RăspundețiȘtergere