joi, 27 februarie 2014

Chec cu susan



Am in casa una bucata  mancator in stil mare de chec si chiar imi ceruse mai acum cateva zile sa-i fac.
Cum eram deja in urma cu Provocarea Secreta (defapt mai facusem eu ceva, dar nu mi-a iesit aspectuos din lipsa de forme adecvate), am zis sa rasfoiesc iarasi blogul Danielei si mi-au picat ochii pe minunatul chec cu susan.
Si cand spun ca-i minunat, asa este.Eu am facut portie dubla si de pe o zi pe alta a mai ramas doar un sfert din el.Seara pana am venit eu de la munca, mancatorul de chec devorase deja una bucata, nu una felie.
Este atat de pufos ca nu te mai saturi de el.

Cum spuneam eu am facut portie dubla.

6 oua
240 gr. zahar
300 gr. faina
3 lingurite zahar vanilat(home made)
3 lingurite praf copt cu safran
100 ml apa
100 ml ulei porumb
1/2 lingurita sare
2 linguri cacao
esenta rom
susan

Ouale se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si au o consistenta cremoasa.
Eu am amestecat uleiul cu apa si esenta de rom.Parful de copt si faina le-am cernut si in timp ce mixam ouale am inceput sa alternez amestecul de apa/ulei si faina  punand putin cate putin pana am terminat de adaugat ambele amestecuri.

Susanul se rumeneste(pana devine auriu) intr-o tigaie uscata.Se ung tavile cu ulei(eu am folosit ulei cu rom) si se presara susanul, apoi trei sferturi din compozitie.Restul de compozitie se amesteca cu cacaoa si se adauga peste compozitia alba.
La final daca doriti sa-i dati un aspect mai marmorat va puteti juca cu o furculita amestecand in compozitie.

Daniela spune ca trebuie dat la cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 30-35 de minute,acum depinde de cuptor.Al meu e cam fitos in ultimul timp asa ca a durat ceva mai mult.

Rezultatul este cum spuneam de-o pufosenie rar intalnita:).
Ii multumesc inca odata Danielei pentru ca a pus reteta, dar si Paulei , gazda noastra de luna aceasta care mi-a distribuit blogul Danielei.



4 comentarii: