marți, 28 februarie 2012

Chiftelute cu frunze de sfecla

Beta vulgaris, denumirea in latina, bietola in italiana sau Mangold in germana,este frunza de sfecla rosie in romana.


Poate mai putin intalnita in Romania (nu de mult  timp descoperita si de mine) este o plantuta tare buna si plina de vitamine.

Ingrediente pentru 4 persone:

 1 kg frunze sfecla
 1 ceapa medie
 2 catei usturoi
3 oua
25 gr. ciuperci
4 – 5 linguri parmezan
pesmet
ulei masline
Sare , piper
1/2 lingurita oregano
1 lingurita maghiran
1 lingurita patrunjel







Frunzele se spala, se curata de codite si se fierb in apa cu sare la foc molcom.Intre timp se toaca ciupercile.Dupa circa 15-20 minute de fiert, se scurg frunzele , se toaca si apoi se pun intr-o tigaie cu ulei .
Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste usor impreuna cu frunzele si apoi se adauga usturoiul, ciupercile  maghiranul si  patrunjelul.Se lasa cateva minute pe foc apoi se dau de-o parte si se lasa la racit.
Cand s-au "racorit"  se adauga  ouale batute cu sare si piper,o lingura de ulei, parmezanul si oregano.Amestecul de oua se adauga peste frunzele de sfecla.
Se formeaza chiftelute si se dau prin pesmet.Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la 180 grade pentru circa 20-25 minute.

Eu am mai adaugat in ele si gorgonzola, le da o savoare mai deosebita, daca va place, puteti sa adaugati.





si un mic detaliu

2 comentarii:

  1. Excelente chiftelutele. Ador frunzaraiele astea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa sti ca de cand le-am descoperit si eu le ador.Imi pare bine ca am avut curajul sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere