joi, 23 februarie 2012

Tiramisù




Reteta asta o fac de vreo 10 ani , este o reteta pe care o am de la sora mea. Mi se pare destul de simpla si fara prea multe ingrediente.

500 gr mascarpone
450-500 gr piscoturi
4 oua
5 linguri zahar
1/2 l cafea

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul(daca aveti probleme cu oole crude le puteti freca la bain-marie),
apoi se adauga mascarpone si se amesteca usor(ca la maioneza sa nu se taie)
dupa care albusurile batute spuma
In cafeaua indulcita putin inmuiem piscoturile si asezam primul strat (de preferat un vas cu peretii inalti)
apoi un strat de crema
repetand operatiunea, ultimul strat fiind de crema
La final se orneaza cu cacao.Se lasa la frigider minim 2 ore.
Si sa ne indulcim putin ;)

7 comentarii:

  1. Foarte bun , iar prezentarea te face sa vrei sa fi langa farfurie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. La fel il fac si eu, aceeasi reteta.
    Numai ca eu cafeaua o las amara si mascarponele il adaug lingura dupa lingura.
    Superb ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai reteta provine tot de la tine din zona.tu cred ca o ai de la soacra, eu de la soacra surorii mele:)

      Ștergere