vineri, 14 iunie 2013

Gambas al ajillo



Dupa 4 luni  nebune am avut si eu o duminica libera si am profitat.Cum suntem mari amatori de crustacee si cam tot ce vine din mare/ocean si avand niste "bestii ochioase" dar delicioase am optat pentru un pranz simplu dar super mega gustos.

Reteta asta o ador si o refac de cate ori am ocazia.

Am avut un kilogram de creveti intregi pe care i-am decoricat eu, care normal ca dupa curatare s-au injumatatit.
La astfel de retete eu fac totul dupa ochi,dar am sa incerc sa estimez.

~ 600 gr creveti decorticati
1 ardei iute rosu
4-5 catei usturoi
ulei de masline
patrunjel

Intr-o tigaie am pus la incins uleiul( cam 2 linguri) si am adaugat usturoiul taiat rondelute

 cand a prins o culoare aurie am adaugat si ardeiul taiat si el ineluse

 apoi am aruncat peste si crevetii

cand devin roso-portocalii se intorc, nu trebuie lasati foarte mult ca apoi devin gumosi.

Se servesc calzi  cu patrunjel proaspat tocat si un vin alb langa sau un proseco piscator :)

Eu am servit in cocote si paine prajita unsa cu usturoi tocmai buna de intins in sosul care s-a format


   si o mica multumire lui Titirimundi de pe Arta Culinara, caci de la ea m-am inspirat.



2 comentarii: