joi, 1 august 2013

Inghetata de ciocolata



Dupa o mica absenta reusesc sa ma adun si sa incerc sa ma reorganizez aducand la suprafata retete mai vechi sau mai noi din categorii de provocari sau pur si simplu placeri si pofte ale mele sau celor dragi mie.

Acestea fiind spuse prima reteta prin care-mi fac reintrarea este una din categoria deserturi apartinand celor "doi doctori in bucatarie" Daiana si Cosmin, nimeni altii decat cei ce ne incanta atunci cand deschidem Simplu si bun.

Reteta de azi cum spuneam face parte din categoria deserturi in cadrul proiectului initiat de Ama si mai exact Bucatar Curajos.

Desi nu sunt ciocolatoasa, faptul ca este vorba de ciocolata cu procent mai mare de cacao mi-a trezit interesul cand am vazut reteta.

Eu am optat sa modific ceva in ingrediente incercand sa-mi pun amprenta putintel, dar reteta originala o gasiti pe blogul lor.

Ce am folosit eu:

250 ml frisca lichida
150 lapte condesnsat (indulcit)
50 gr zahar brun
125 gr ciocolata cu 70% cacao si bucati de zmeura
3 galbenusuri



Am pus intr-un vas pe foc frisca si laptele condensat, adaugand ciocolata rupta bucatele.Am lasat pana s-a topit de tot ciocolata, apoi am lasat sa se racoreasca.
Intre timp am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au inceput sa se albeasca si au ajuns la consistenta unei creme.
Dupa ce am batul galbenusurile le-am adaugat peste frisca si am readus pe foc mediu vasul, amestecand continuu pana cand compozitia s-a ingrosat, dar fara a ajunge la stadiul de fierbere.

Am lasat sa se racoreasca iarasi si am pus compozitia in masina de inghetata.Rezulta o compozitie tare cremoasa si delicioasa.

Am servit in choux-uri (ca tot facusem eclere) iar pe deasupra am facut un toping din coacaze rosii, zmeura si sirop de zmeura.



nu v-am convins?daca nu, va sfatuiesc sa incercati si o sa va  convinge singuri ;)

3 comentarii: