miercuri, 25 iunie 2014
Cheesecake cu fructe
Ador cheesecake-urile, mai ales vara cand nu trebuie sa stau sa coc, iar cel de fata este ideal.
Se pot face combinatii de fructe dupa gust, dupa sezon.
Am vazut prima data reteta la Dorina si de atunci am ramas indragostita, plus ca pe unde l-am dus sau facut cadou a primit doar cuvinte de lauda.
Cantitatile sunt pentru o forma de 24-26 cm.
Blat:
200 gr biscuiti
100 gr unt
Eu am folosit biscuiti integrali, iar untul l-am inlocuit cu cel de cocos.Cine doreste poate adauga si zahar pudra in compozitie, eu am sarit ca nu-mi place foarte dulce.
Biscuitii se macina (puteti sa-i macinati mai grob sau fin in functie de gust) si se amesteca cu untul (aflat la temperatura camerei) pana se incorporeaza total.Se tapeteaza o forma cu pereti detasabili cu hartie de copt( eu prefer asa ca sa pot transfera apoi in alta forma) si punem amestecul de biscuti niveland bine.Dam forma la rece si ne ocupam de umplutura.
Crema de branza:
250 gr iaurt grecesc
250 gr quark(branza vaci)
250 ml frisca lichida
15 gr gelatitna
La fel ca si la blat, eu am sarit zaharul, dar daca va plac deserturile mai dulci puteti adauga dupa gust.
Se pune la hidratat gelatina, iar intre timp am amestecat iaurtul cu branza si 1 lingurita apa de flori(nu, nu , nu apa in care au stat florile:-)).Frisca am batut-o si pe ea (cat sa stea "bat") si am pus-o peste crema de branza amestecand usor cu o paleta.
Gelatina hidratata se stoarce (dar nu total) si se pune pe foc sa se topeasca.Astfel topita gelatina se adauga peste crema de branza si frisca, amestecand bine sa se incorporeze uniform.Se toarna peste blat si se da la rece pentru minim 3-4 ore.Eu am lasat pana a adoua zi.
Topping de fructe:
Ei aici e in functie de ce fructe detineti, cantitatile ar fi 1:1 fructe si zahar.
De exemplu la ultimul cheesecake facut am avut un amestec de afine de cultura, zmeura si capsuni.Dat fiind ca fructele erau foarte dulci cantitatea de zahar am scazut-o.
Ca sa va faceti o idee am avut asa:
360 gr afine
120 gr zmeura
60 gr capsuni
300 gr zahar
2 linguri amidon
Se pun fructele impreuna cu zaharul intr-o cratita si cu putina apa (la cantitatea pusa de mine eu am adaugat 3 linguri apa).Se lasa pe foc 15 minute, apoi am dizolvat amidonul cu putina apa rece si am turnat peste fructe.Se lasa sa traga un clocot apoi se dau de-o parte la racit.
Cand s-a racit se toarna peste cheesecake.
Si o alta varianta cu topping de coacaze negre
Cum spuneam, eu il ador este usor de facut, cremos, racoritor, iar daca nu se indulceste prea mult este ideal.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
M-ai spart! N-am ce sa mai zic, pozele vorbesc singure....arata minunat!
RăspundețiȘtergereImi plac si mie deserturile astea, nu prea le fac, recunosc. Iar dupa ce-am vazut ultima poza, imi vine sa ma urc pe pereti :))))))! Hai ca ma duc sa mananc o inghetata!
Arata minunat!!! Bravo :-)
RăspundețiȘtergereWow, arata demential! Ultima felie m-a dat gata, lesin de pofta! Si ce frumos se reflecta razele soarelui in dulceata!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar e un desert minunat si unul din preferatele nostre
RăspundețiȘtergere