vineri, 6 iunie 2014

Crema la pahar



Au venit caldurile, pentru cat timp nu se stie.

Fiind la cumparaturi cu domnul din dotare ma intreaba: "cand faci si tu un tiramisu?"
Raspund: " o sa fac" si pun in cos o cutie cu mascarpone.Eram convinsa ca am acasa piscoturi, dar se pare ca ma inselasem.Asa ca am amanat si intre timp a venit caldura si trebuia desert rapid, nu oua, nu stres, asa ca ce a iesit e un desert la pahar pornit de la clasicul tiramisu.

Am avut

500 gr mascarpone
250 gr Crème fraîche
200 gr  frisca batuta
2 linguri sirop de agave
3 caise 
100 gr amaretti
1 lingura lichior de cacao cu cocos

Eu n-am vrut un desert foarte dulce, dar daca vreti puteti indulci  dupa gust

Am amestecat cele trei creme cu siropul de agave, pana s-au incorporat bine.Caisele le-am taiat bucati si le-am pus peste crema, amestecand din nou.
Amaretti i-am zdrobit, dar lasand totusi bucatele mai maricele si i-am amestecat cu lichiorul.
o partea i-am pus in pahare, am turnat cremea apoi am pus iarasi amaretti zdrobiti, la final punand ultimul strat de crema..Am ornat cu fructe , menta si cate un amaretti zdrobit picurand putin sirop de agave peste.

Nu e nimic complicat, nimic iesit din comun ci doar un desert rapid de preparat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu