Au venit caldurile, pentru cat timp nu se stie.
Fiind la cumparaturi cu domnul din dotare ma intreaba: "cand faci si tu un tiramisu?"
Raspund: " o sa fac" si pun in cos o cutie cu mascarpone.Eram convinsa ca am acasa piscoturi, dar se pare ca ma inselasem.Asa ca am amanat si intre timp a venit caldura si trebuia desert rapid, nu oua, nu stres, asa ca ce a iesit e un desert la pahar pornit de la clasicul tiramisu.
Am avut
500 gr mascarpone
250 gr Crème fraîche
200 gr frisca batuta
2 linguri sirop de agave
3 caise
100 gr amaretti
1 lingura lichior de cacao cu cocos
Eu n-am vrut un desert foarte dulce, dar daca vreti puteti indulci dupa gust
Am amestecat cele trei creme cu siropul de agave, pana s-au incorporat bine.Caisele le-am taiat bucati si le-am pus peste crema, amestecand din nou.
Amaretti i-am zdrobit, dar lasand totusi bucatele mai maricele si i-am amestecat cu lichiorul.
o partea i-am pus in pahare, am turnat cremea apoi am pus iarasi amaretti zdrobiti, la final punand ultimul strat de crema..Am ornat cu fructe , menta si cate un amaretti zdrobit picurand putin sirop de agave peste.
Nu e nimic complicat, nimic iesit din comun ci doar un desert rapid de preparat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu