Va povesteam prin ultima postare de noua provocare initiata de Cerasela si mai exact Mistery box challange.
Luna august gazda noastra este Gina de la Pofta buna, gazda bine voitoare care m-a nimerit din plin cu propunerile facute.
Gina ne arunca manusa si ne provoaca frumos sa folosim : dovlecei, vinete, fructe de mare/peste, rosii, busuioc, menta, pesmet, usturoi, migdale, ingredientul vedeta fiind PASTELE:
Cred ca e cea mai usoara alegere, dat fiind faptul ca suntem devoratori de paste, asa ca in urmatoarele zile vor veni pe rand cateva retete cu paste.
Prima reteta este una de farfalle cu midii, o reteta simpla, cum de altfel sunt cam toate retetele cu paste, dar in acelas timp delicioase.
Cantitatile , aici e o mare problema cand gatesc paste, caci de fiecare data fac la ochi, iar pastele le cantaresc cu o farfurie cat ar veni de o portie.
Ce am folosit
farfalle
rosii
usturoi
patrunjel
ulei de masline
midii
dovlecei
Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline si usturoiul taiat pe jumatate , apoi am adaugat dovleceii taiati cubulete.Eu am avut dovlecei galbeni, asa ca nu se vad chiar foarte bine.Dupa vreo doua minute am adaugat si rosiile pe care le-am oparit ca sa pot sa le scot mai usor pielita, dupa care le-am taiat cubulete scotandu-le in prealabil semintele.Am lasat totul cat sa se inmoaie dar totusi dovleceii sa fie inca crocanti.
Separat am pus in alta tigaie ulei de masline si un catel de usuroi si am adaugat midiile pe care le-am lasat cateva minutele, nu foarte mult ca sa nu se intareasca.La final am adaugat patrunjel tocat si le-am adaugat peste dovlecei.Am condimentat cu sare si piper .
Pastele le-am fiert al dente, dupa care le-am scurs si le-am adaugat peste dovlecei , am saltat in tigaie cat sa se intrepatrunda toate aromele si am servit cu mare pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu