Asa cum poate ati mai citit Kaiserschmarrn-ul este un fel de clatita sfaramitata.
Topfenkaiseschmarrn, este o reteta tipic Tiroleza si chiar daca nu iese la fel de crocant ca si varianta simpla, pufosenia data de branza are farmecul si deliciul ei.
De fel se serveste cu un fel de compot de prune si sincer mie imi place mai mult compotul de prune decat piureul de mere de la cel simplu.
Cantitatile pe care am sa vi le dau sunt in mod normal la un local pentru o persoana, dar pentru oamani nu asa mancai pot sa savureze chiar doi si sa se sature.
Pentru Schmarrn
50 gr Quark
50 gr faina
40 gr zahar
1/2 lamaie(coaja+zeama)
2 oua
110 ml lapte
vanilie
20 ml rom
sare
unt sau ulei pentru tava
Compot prune
200 gr prune
20 gr zahar
150 vin rosu
scortisoara(tija)
vanilie
Se bat albusurile spuma cu un strop de sare.Separat se amesteca restul ingredientele pana obtinem o compozitie fara cocoloase, la care se adauga albusurile spuma.Se amesteca cu ajutorul unei linguri sau palete.
Intr-o tava se pune la incins unul, cam 2 linguri, dupa care se adauga compozitia.Se lasa pe foc pana incepe sa prinda o crusta pe margini dupa care se transfera in cuptor.Se lasa 10 minute la 180 grade pana capata o culoare bruno-aurie.
Tigaia mea avea 20 cm, puteti pune in una mai mare sa nu iasa prea inalta.Oricum pe mine nu m-a deranjat.
Cat se face Schmarrn-ul in cuptor purcedem la facut compotul.
Prunele se spala si se taie pe jumatate scotand samburele.Intr-o cratita se pune la topit zaharul pana devine aurie, apoi cu grija se adauga vinul si se lasa la foc mediu sa fiarba .Se adauga tija de scortisoara si venilia apoi prunele.Se lasa 5 minute sa fiarba.Se servesc alaturi de Schmarrn caldute.
Dupa cele 10 minute se scoate tigaia din cuptor se rastoarna pe un tocator si se taie cubulete.
Se serveste cald pudrat cu zahar si alaturi de compotul de prune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu