luni, 30 ianuarie 2012

Brownies cu lavanda




Pentru ciocolatosi si nu numai


Avem nevoie de
80 gr unt
160 gr zahar alb
110 gr zahar brun
125gr ciocolata amaruie
2 oua
1 plic zahar vanilat
110 gr faina
2 linguri cacao
2 lingurite lavanda uscata
1/2 lingurita praf copt

Eu am pus 120 gr zahar alb si 150 brun.Cioco am folosit pe cea neagra de la Saroti cu 75% cacao.Daca va sperie totusi gustul puternic de lavanda, puneti doar o lingurita Avem nevoie de o tava de 20x20. Untul, zaharul si cioco se pun intr-un vas si se dau la foc mediu.Aveti grija sa nu se caramelizeze zaharul.Se amesteca pana se topesc toate si devine o compozitie moale.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp batem oole cu zaharul vanilat care se adauga la compozitia racita. Faina, cacaoa, lavanda si praful de copt se amesteca si se cern peste compozitie.Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana s-a incorporat. Se pune compozitia intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincins la 180 grade pesntru 25 de minute. Va iesi o compozitie cu mijloc molcuz si crusta crocanta.Eu am servit cu un pahar proaspat de lapte

2 comentarii: