joi, 2 februarie 2012

Consommé de vita cu galuste

Toata lumea stie sa faca o supa de vita sau niste galusi, dar pun reteta fiindca mie personal mi-a placut foarte mult combinatia.
Consommé-ul este o supa care se face la foc mic.
Pentru supita asta am folosit urmatoarele:

400 gr carne de vita
1 1/4 l apa legume pt supa(eu am avut 2 morcovi, pastarnac, ceapa si telina tija)
1 foaie dafin
1 buc cuisoare
5 boabe piper
sare

Pentru galusti:

30 gr rucola
25 gr parmesan
30 gr unt moale
1 ou mare piper
85 gr gris

Punem la fiert carnea, la inceput la foc mai rapid si strangem spuma care se formeaza,dupa care adaugam legumele taiate grosier impreuna cu sarea, piperul, cuisoarele, foaia de dafin si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pt cca 2 ore. La final se strecoara si taiem carnea bucatele si o punem la loc in supa. Intre timp am pregatit si galustile.Se bate oul impreuna cu untul
apoi cu rucola tocata marunt apoi adaugam parmesanul si grisul. Se formeaza galusitile si se pun la fiert.Le puteti fierbe direct in supa sau separat.Eu am preferat a doua varianta pt a -mi ramane supa cat mai clara.
Cand sunt gata cam dupa cca 10 min se pun in supa si se servesc.
Va urez pofta buna.

Un comentariu: