miercuri, 23 ianuarie 2013

Pasta de linte rosie



Rosie, verde, galbena, nu conteaza culoarea lintei, delicioasa e oricum.
Lintea se stie ca este bogata in minerale si contine proteine si fibre, asadar nu trebuie sa ne lipseasca din casa.
Cum am ajuns deja in 23 data limita de publicarea retetei pentru Provocarea Secreta pe care luna de luna Ama o gazduieste si intamplarea face sa fie o zi de miercuri am ales sa prepar o reteta de post.
Blogul care mi-a revenit luna asta este al Corinei  si m-am hotarat la reteta de Pasta de linte.

Chiar daca avem linte uscata , reteta se face super rapid fata de fasole, deoarece fierbe extrem de repede.

Am folosit:

300 gr linte rosie uscata
3 catei de usturoii
2 linguri tahina
sare

Reteta am modificat-o putin, am eliminat uleiul, tahina avand destul ulei de susan si am scos lamaia.

Am fiert lintea, iar cand a fost fiarta am scurs-o, dar pastrand o parte din lichid.Am pasat lintea impreuna cu cateii de usturoi si pasta de susan , sarand dupa gust.
Se mixeaza in functie de gustul fiecaruia, eu am vrut-o mai fina.

Am servit cu lipii.Un deliciu rapid si sanatos.

10 comentarii:

  1. E gustoasă lintea. Și mie îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte bine, ma bucur ca v-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Simpu si bun !
    Sa va fie de bine .

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata grozav imaginile, te fac sa incerci orice ar fi! Mie imi place ca ai renuntat la ulei, dar lamaia as fi pastrat-o. Ii da cred o aer fresh. Am sa o testez curand. Ca sa ma conving nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. @da , asa este Alina, e buna in orice combinatie.

    @Corina, mercic inca odata de reteta

    @Lia, saru-mana

    @Elena, sincer as fi pus lime,dar nu mai aveam.Urmatoarea data am sa pun sa vad diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uma excelente receita !
    Adorei o blog!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am incercat inca linte dar trebuie sa fie buna..
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoasa prezentarea!
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere