Am vazut reteta la Paula si pe loc mi-am spus: "ii fac".Noi suntem mari amatori de biscuiti de toate felurile.De fiecare data cand mergeam in Italia ne aduceam biscuitii integrali de la Mulino Bianco, iar cei din reteta preluata de la Paula aduc putin cu ei.
Este o reteta destul de simpla si dintr-o portie ies destui biscuiti.
Eu am modificat putin reteta,dar am sa scriu ingredientele folosite de Paula si in paranteza ce am folosit eu.
200 gr faina integrala ( de spelta)
100 gr tarate
75 gr zahar brun( sirop de agave)
1 lingura sirop artar
1/2 lingurita sare
150 gr unt
1 ou
1 lingurita praf copt( nu am folosit)
2-3 linguri lapte rece
1 lingurita amaretto
Intr-un vas se amesteca taratele cu faina, sarea si praful de copt.In cazul in care taratele sunt mai mari(ale mele au fost) nu se cern odata cu faina, ci se adauga dupa.Se amesteca si lasam de-o parte.
Separat se mixeaza untul cu zaharul(in cazul meu cu siropul de agave)
tip de aproximativ 10 minute pana ajunge la consistenta unei creme.
Se adauga oul peste crema si mixam iarasi
La final adaugam siropul de artar si amaretto, amestecand iarasi, dupa care adaugam si amestecul de faina si tarate,dar de data asta amestecand manual pana se incorporeaza total si obtinem un aluat omogen.Daca aluatul nu este destul de elastic se adauga putin cate putin lapte pentru a ajunge la consistenta dorita.Nici prea moale,dar nici caramida.De aceea cel mai bine e sa se lucreze cu mainile pentru a simtii aluatul.
Formam o bila (o infasuram in folie alimentara)si dam la rece aproximativ 1 ora.
Dupa timpul scurs infainam blatul de lucrui si intindem o foaie de aproximativ 0,5 mm grosime.
Se taie biscuiti sub ce forma doriti, se aseaza in tava si se mai dau la rece 20 de minute.Eu portiunea asta am sarit-o deoarece n-aveam cum baga tava in frigider, tava mea avand 90 cm.Dar am lasat-o putin pe balcon unde erau cam 10 grade.
Se coc in jur de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
Mie mi-au iesit 2 tavi.
Noi i-am servit la cafeluta , dar merg de minune cu un laptic proapat muls, mhmhh, o bunatate.
Multumesc Paula pentru reteta.
Si noua ne plac biscuitii integrali si ai tai cred ca sunt super buni!
RăspundețiȘtergere@Any, sunt super,al meu cum mai trecea prin bucatarie, cum mai lua 2-3 si rontaia.Am sa-i refac cu siguranta.
RăspundețiȘtergereJohanna, sa va fie de bine!! Imi place mult si varianta ta, sunt convinsa ca siropul de agave este mult mai bun decat zaharul brun. Au iesit minunat! Te pup
RăspundețiȘtergere@Paula, multumesc inca odata, chiar am sa-i refac
RăspundețiȘtergere