Luna asta m-am invrednicit sa fac din timp reteta pentru Provocarea secreta organizata de gazda nostra minunata Ama.
E asa de palpitant cand astepti sa primesti mesajul cu blogul care iti revine de luat la "puricat" si apoi sa"rasfoiesti" blogul si apoi partea cea grea sa alegi o reteta.
Ei bine placerea mea a fost sa "rasfoiesc" blogul Georgiei, iar reteta pe care am ales-o a fost una vegetariana cu dovlecei.
Mi-a placut reteta tare mult, necesita putina munca si putine ingrediente.Eu totusi am modificat.o putin din cauza de o nesuferita criza de gastrita care nu ma lasa si pace, de aceea am eliminat prajeala si a legumelor in parte si a chiftelelor.
Eu am folosit:
2 dovlecei
1 zucchini
1 ceapa rosie
1 tija praz
2 catei usturoi
1 ou(mare)
marar
sare
piper
pesmet
Dovleceii i-am spalat si in locurile unde coaja nu era prea frumoasa i-am curatat, dupa care i-am dat pe razatoare.
I-am stors bine dupa care i-am lasat intr-o strecuratoare.
Ceapa,prazul, usturoiul si mararul le-am bagat in robot si le-am mixat,
dupa care le-am amestecat cu dovleceii scursi bine de apa si oul.Am amestecat totul bine si am condimentat.
Am format chiftelute pe care le-am dat prin putin pesmet.Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute(sau in functie de cupotor)
Le-am servit cu un fel de tzaziki facut de mine din iaurt proaspat scos din ulcica.
Sunt delicioase si in varianta asta nici nu-s calorice.
Tare faine si bune sunt! te pup
RăspundețiȘtergere@Dana, asa este, sunt tare bune.Bun venit in casuta mea virtuala.
RăspundețiȘtergereAm mancat si eu mai demult chiftelute din dovlecei si zucchini1 si au fost minunate! Felicitari pentru reteta!
RăspundețiȘtergereAceste chiftele sunt pe gustul meu! Mai ales ca sunt facute la cuptor!Yumyyyy.
RăspundețiȘtergereAcesta este sortimentul meu preferat de chiftelute! Geniale!
RăspundețiȘtergereAdar am sa incerc si cu zuchini arm mancat doar chiftele cu dovlecei ata delicios
RăspundețiȘtergere