sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Muffins aperitiv

Sunt perfecti pentru un aperitiv, pentru luat la servici, sunt simplu de facut si ne putem juca cu ingredientele.
Avem nevoie de:


200 gr bacon
300 gr faina
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf copt(eu m pus mai putin)
1 lingurita zahar
1 ou
200 ml lapte
3 linguri ulei masline
200 gr mazare congelata



Intr-un vas se mixeaza faina cu zaharul si praful de copt, dupa care se adauga zaharul, oul, laptele si uleiul pana devine un aluat molcut.Adaugam mazarea si baconul si incorporam. Arata cam asa:
Am turnat cu lingura copozitia in formele de muffins
si am dat timp de aproximativ 20 de minute la cuptorul preincalzit la 210 grade Celsius . Sunt rapide, satioase si delicioase :tongue3: Cine doreste le poate unge cu galbenus inainte de a le da la cuptor.
Putem inlocuii mazarea cu dovlecei sau morcovi.Putem adauga cascaval ras in loc de bacon.In concluzie putem pune ce dorim.Eu am preferat mazarea ca am putut sa o pun direct congelata.

9 comentarii:

  1. Awesome savoury muffins! With a bowl of hot creamy corn chowder, this would make a great lunch for me.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astea le fac si eu luna asta ca arata tare fain;nu raman umede in mijloc ca si la unele checuri aperitiv?

    RăspundețiȘtergere
  3. Astea le fac si eu luna asta ca arata tare fain;nu raman umede in mijloc ca si la unele checuri aperitiv?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Angie, i'm glad you like it.thank you for your visit.

    @Mirela, ma bucur ca-ti plac.

    @Diana,nu raman umede.Aluat nu e f mult, plus ca fiind facute sub forma de muffin se coc mai bine.

    @Bianca,ma bucur ca-ti plac.Te astept cu impresii daca le incerci.

    @Boabe de cafea, multumesc de vizita si te mai astept.
    @Boabe de cafea

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai ce frumos arata, cu siguranta deliciosi si numai buni de pus pe masa!

    RăspundețiȘtergere