Tot din seria aperitive preparate pentru ziua mea a fost si aceasta tarta.
Initial renuntasem la ea,dar dimineata cum imi terminasem toate treburile am zis ca ar fi pacat sa nu o incerc,mai ales ca studiasem reteta cateva zile si-mi placea combinatia.
Fiind facuta totusi dimineata devreme n-am apucat sa mai pozez pasii,dar per total este o retetuca tare simpla si rafinata.
Pentru blat avem nevoie de:
100 gr faina
1/2 lingurita zahar
1 praf de sare
20 gr unt moale
1 galbenus
1-2 linguri lapte
Faina impreuna cu zaharul, sarea, untul si laptele se pun intr-un vas si
se mixeaza cat sa se amestece putitin ingredientele, dupa care se
continua framantatul cu mana.Formam o biluta, o invelim in folie
elimentara si o dal la rece 30 de minute.
Pentru umplutura avem nevoie de:
200 gr dovleac curatat(Hakkaido)
200 gr morcovi
20 gr unt
1 praf de coriandru macinat
1/2 lingurita menta uscata
100 gr creme fraiche
1 lingura lapte
1 galbenus
sare
piper
30 gr muguri de pin
Cat timp sta la rece aluatul pregatim umplutura.Morocvul si dovleacul le
dam pe razatoare(pe partea mai grob).Intr-o tigaie punem la topit untul
si adaugam dovleacul si morcovul, lasam la foc mic spre mediu in jur de
5-7 minute, dupa care adaugam 3-4 linguri de apa.Se amesteca si se pun
intr-un vas la racit.Se condimenteaza cu sare, piper si coriandru.Menta
tocata/macinata se amesteca cu creme fraiche, laptele si galbenusul dupa
care se adauga peste mixtul de morcov-dovleac.
Se amesteca bine pana
se incorporeaza.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie cu circumferinta de 22-23
cm( folosim o tava de 20 cm) si asezam in tava unsa cu unt si tapetata
cu faina, formand si margini de 2-3 cm.Eu am preferat sa pun pe fundul
tavii hartie de copt si am uns doar peretii.
Intepam aluatul cu o furculita, dupa care punem peste hartie de copt si
mazare, fasole, sau orice alte boabe aveti la dispozitie, dupa care dam
tava la cutorul setat la 200 grade Ceslius, pentru 15-20 de minute.
Dupa timpul scurs, scoatem hartia de copt si boabele si adaugam peste
aluat compozitia dovleac-morcov, niveland in forma, iar peste adaugam
mugurii de pin.Dam iarasi tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.
Dovada
Si o feliutza
Blatul este subtire si crocant, compozitia este molcuta si aromata.
Dovleacul e acela placintar ? Cred ca n-am mancat nimic sarat cu dovleac, tot stau sa ma gandesc, dar l-am folosit doar la chestii dulci... O sa retin reteta ta de tarta !
RăspundețiȘtergere@Liana, nu e chiar placintar.Eu am folosit Hakkaido, dar cred ca ar merge si placintarul, sau din cel lunguiet in forma de para.
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita.