miercuri, 9 aprilie 2014

Cheesecake cu rhabarba si capsuni



Daca tot ne apropiem de Paste si daca tot a aparut rhabarba, am zis sa mai incerc un cheesecake.
Cine nu face pasca poate sa inlocuiasca foarte bine cu acest minunat si racoritor desert.
Dupa atatea mancaruri grele si multe un desert racoritor e tocmai bun.

Blatul daca n-aveti timp(sau poate chef) se poate inlocuii cu aluat de cumparat, eu totusi l-am facut si am sa va povestesc mai jos pasii urmati ;).

Blat

200 gr faina
100 gr unt(temperatura camerei)
50 ml lapte
30 gr zahar
1 praf sare

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat neted si elastic.Il dam la rece cam jumatate de ora.
Se poate face si cu o seara inainte.

Crema

300 gr rhabarba
20 gr zahar vanilat
200 gr smantana(dulce)
400 gr branza de vaci(quark)
2 oua
70 gr zahar
200 gr crema branza(gen Philadelphia)
2 linguri amidon

Daca va place mai dulce puteti marii cantitatea de zahar.

Punem intr-o cratita rhabarba taiata bucati impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si 3 linguri cu apa.Se lasa la foc potrivit pana se inmoaie rhabarba.Se mixeaza pana obtinem un piure si lasam sa se raceasca apoi adaugam restul ingredientelor si amestecam pana toate sunt incorporate.

Daca vreti sa fiti siguri ca nu ramane aluatul necopt puteti sa-l dati inainte la cuptor pentru vreo 10 minute.Eu nu l-am dat, nu ramane necopt, doar putin umed din cauza cremei,dar este ok.

Forma folosita are diametrul de 26 cm.

Asadar ca dati sau nu in prealabil aluatul la cuptor, se pune compozitia peste aluat (nu uitati cand il intinde sa aveti grija sa formati si margini)si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si  se lasa 40 de minute(sau fiecare dupa cum isi cunoaste cuptorul).

Dupa ce s-a copt se lasa la racit si ne ocupam de jeleul de capsuni.

Jeleu de capsuni

1 tija rhabarba
350 gr capsuni
50 gr zahar
1 pastaie vanilie
1-2 linguri gelatina(granule)

Daca nu aveti capsuni proaspete puteti folosii si din cele congelate.

Rhabarba se curata, se taie bucati, capsunile se taie si ele si se pun impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie(despicata si cu miezul scos) la foc mediu si lasam pana se inmoaie,mixam tot(nu uitati sa scoatei pastaia de vanilie) pana obtinem un piure.La final adaugam gelatina si amestecam bine pana se dizolva.

Se toarna peste cheesecake si se lasa pana a doua zi la rece.

Cui ii place rhabarba ii recomand din suflet acest desert, cine n-a incercat pana acum il sfatuiesc sa-l incerce, este un desert dulce acrisor tare racoritor.












Enjoy it!


Un comentariu: