luni, 30 ianuarie 2012

Macarons

Candva , cineva m-a impulsionat sa fac acest blog. Pornesc cu pasi mici catre o lume doar citita pana acum si-mi fac curaj prin a posta prima reteta.Iar aceasta fiind cea de macarons.

Reteta este foarte simpla si cu putin curaj si rabdare eu nu vad de ce nu s-ar reusii.

Avem nevoie de:

45 g faina migdale
75 g zahar pudra
1 albus(cca 36 g)
10 g zahar tos

Zaharul pudra impreuna cu faina de migdale se cern pentru a obtine o textura mai fina.
Albusul se mixeaza, iar cand compozitia devine alba se adauga zaharul tos si in functie de culoarea care o vrem punem sau nu pigment de culoare.Cand compozitia devine "stabila" putem adauga si amestecul de zahar si migdale.
Cu ajutorul unui sac à poche formam macarons-ii la mici distante intre si ii lasam in tava cca. 20-30 min. pt a se usca putin, dupa care se dau la cuptorul preincalzit la 140 grade timp de 12-14 minute.

Un tips pentru o mai buna reusita a lor ar fi ca albusurile sa fie mai vechi si la temperatura camerei.Daca nu, puteti sa va ajutati la baterea lor cu putina zeama de lamaie sau un strop de sare.

Eu am optat pentru culoarea mov si verde, doua nuante care  mie imi plac si le-am umplut o parte cu jeleu de vin si o parte cu crema de fistic.


4 comentarii:

  1. Ioanaaaa, ti-am recunoscut macaroanele.Bine ai venit in lumea blogosferei culinare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce macaronsi frumosi! Felicitari si la cat mai multe retete!
    CristinaD

    RăspundețiȘtergere