joi, 21 iunie 2012

IceTea

Uneori mi se face pofta sa mai beau si asa ceva si-mi cumpar, dar  dupa ma gandesc, tot mai buna-i apa, sauuuuu si mai bine cel facut in casa.

Eu am facut in Bimby(Thermomix), dar se poate face si fara el;).

Avem nevoie de :

1,5 l apa
30 gr zahar(eu am folosit 20 ml sirop artar)
3 pliculete de ceai
2 piersici(tari)

Eu am pus doar 2 pliculete de ceai, ca aveam un ceai negru cu vanilie si era foarte tare si am adaugat 3 piersici.Puteti folosii ce fel de ceai doriti, la fel cum va puteti juca si cu fructele care doriti sa aromatizezez ceaiul.

Apa cu zaharul(siropul de artar in cazul meu) se pun in vasul robotului si se lasa sa fiarba la 100 grade , treapta 1 pentru 10 minute.
Daca nu aveti Robotelul, puteti apa cu zaharul  intr-o craticioara si aduceti pe foc sa fiarba(pentru a atinge acele 100grade).

Dupa ce a fiert se opreste robotul, se adauga vasul de platic si se pune la infuzat pliculetele de ceai si piersicile(spalate) taiate bucati.Se lasa acolo pana se raceste.

In cazul lipsei lui Bimby, puneti ceaiul eventual intr-o sita sau recipient special pentru ceai.
Daca ceaiul e prea puternic, asa cum a fost al meu, e bine sa nu se lase foarte mult, pt a nu prinde gust amar.

Se serveste cu multa gheata si eventual cu bucati de piersica(fara pielita).

Initial am vrut sa-l fac cu ceai alb,dar nu mai aveam in casa, dar si asa a iesit delicios.Puteti pune zahar sau nu,depinde de gust. Va asigur ca e mult mai bun si parfumat decat cel din magazine, ca sa nu mai zic cat de proaspat e.



6 comentarii:

  1. O sa fac si eu ca tare-mi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost foarte bun, a gustat si dl. si i-a placut,desi a zis ca mai mergea zahar, dar dupa gustul meu era perfect.

      Ștergere