marți, 18 septembrie 2012

Fusion cuisine

In  una din preumblarile mele prin oras "am dat" nas in nas cu un magazin asiatic si cum normal ca nu stiam  ca il voi vizita nu aveam la mine nici o lista.Asa ca am cumparat  produse despre care aveam o vaga ideea ce ar putea ajunge dar si altele care m-au incantat.
Printre cumparaturile aflate in cos sau aflat ciuperci Enoki si varza Pak Choi.

Mai demult vazusem o reteta cu ciuperci Enoki,da nu mai stiam exact provenienta si cum voiam sa mananc si ciupercile si varza impreuna am combinat "clasica" omleta in care am pus ciupercile Enoki si am servit alaturi de varza Pak Choi crocanta.

Starletele de azi sunt:

Pak Choi

si Enoki
Cantitati n-am sa dau,am pus la ochi totul, oricum toata lumea stie sa faca o omleta, nu? Ciupercile le-am taiat de partea" radacinoasa" si le-am desfacut in evantai.Ouale le-am batut si condimentat dupa gust si pus in tigaia incinsa unsa cu putin ulei de nuci.Ciupercile le-am adugat putin inainte de a intoarce omleta.
Intre timp am pus la incins in wok putin ulei de susan si am adaugat frunzele de varza, lasand se devine crocante, saltand mereu pentru a nu se arde.In functie de flacare nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute.Inainte de a le scoate am adaugat si cativa muguri de pin pe care i-am lasat sa se rumeneasca alaturi de varza. Se sareaza dupa gust.Am servit impreuna cu omleta.
moliciunea omletei, crocanteala verzei, hmmm un deliciu

8 comentarii:

  1. Aratã totul bine! ciupercile le-am vãzut si eu la supermarket dar nu le-am cumpãrat niciodatã, la fel si varza...mai convins sã le incerc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau! Nu pot sa spun altceva la minunatia de farfurie pe care ai construit-o. E demna de un maestru bucatar. Chiar daca nu ai pus cantitatile, ideea e foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciupercile arata nemaipomenit! Desi nu le-am incercat niciodata...am un feeling ca in aceasta combinatie omleta ti-a reusit de minune!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ramona, cand le mai gasesti incearca-le, noua ne plac si doar trase in putin unt.

    @Catkitchen,;) tu esti experta in ciuperci

    @Rita, multumesc in primul rand de vizita.Si multumesc de aprecieri.

    @Cosmin, incearca-le si sun si bunute si de efect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata extrem de bine si apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mammamiaaa ce bine arata! Eu nu gasesc ciuperci de astea. Am cautat deja în asia-shop la noi. Ador Pak Choy! Mi-l place pus/saltat în tigaie la urma într-un Chop Suei de pui, porc, sau vita si cu Jasmin Reis!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Any, a fost tare bun.Adevarul e ca tot ce-i simplu e extrem de bun;)
    @Maya, eu prima data ciupercutele le-am gasit la Real.Chiar m-am bucurat ca le-am gasit acum ca nu in toate magazinele asiatice sunt.Asta cred ca era cel mai mare in care am intrat pana acum.
    Eu pana acum nu mai mancase Pak Choy.

    RăspundețiȘtergere