miercuri, 12 februarie 2014

Cannelloni cu dovlecei,rucola si mascarpone




Ca-s o iubitoare a bucatariei italienesti poate pentru multi nu e o noutate, ca daca nu ma insel am mai spus de-a lungul timpului.

Imi plac preparatele rapide si daca sunt fara carne nu ma supar,pentru mine sunt delicioase oricum.
Asa ca pentru azi am ales o varianta vegetariana, dar totusi putin diferita fata de varianta clasica.
Multi poate ati mai intalnit retete de cannelloni vegetarieni umpluti cu ricotta si spanac, varianta clasica,care astazi eu o aduc la suprafata datorita lui Gino D´Acampo, dar inlocuind spanacul cu rucola si dovlecei, iar ricotta cu mascarpone.

Chiar daca nu aveti cannelloni puteti folosii foi de lasagne asa cum am facut eu.

Avem nevoie pentru 4portii de :

2 dovlecei
400 gr rucola
450 gr mascarpone
1 lingurita nucsoara macinata
200 gr parmesan
1kg rosii (conserva)
10 frunze busuioc
16 foi lasagne(sau cannelloni)
sare
piper
ulei masline

Inainte de a purcede la prepararea retetei am sa va spun ca eu rosiile le-am injumatatit, iar parmesanul l-am inlocuit cu pecorino.

Intr-o tigaie se pun patru linguri de ulei si se adauga dovleceii taiati cubulete mici impreuna cu rucola tocata mai grob.Se lasa la foc mediu sa se inmoaie,dar nu de tot, apoi se dau de-o parte sa se raceasca.

Cand s-au racit,pot fi calduti, se adauga mascarpone, nucsoara ,apoi jumatate din cantitatea de parmesan, se amesteca, condimentand cu sare si piper dupa gust.

In alt vas se adauga rosiile tocate(daca nu erau deja asa din conserva) , frunzele de busuioc tocate  grob, sare, piper si 5 linguri de ulei, apoi le amestecam bine.

Daca nu aveti cannelloni, opariti foile de lasagne ca sa puteti sa le rulati.
Puteti folosii doua variante de umplere, rulati foile formand cannelloni lasand sa se zvante, ori puneti compozitia pe foaie si apoi rulati.
Daca optati pentru prima varianta sau daca aveti deja cannelloni cumparati pentru a putea sa-i umpleti mai usor puneti compozitia intr-o punga apoi taiati la capat si apoi umpleti, ca si cum ati avea un sac au poche.(varianta care o vazusem odata la Jamie Oliver).

Intr-o tava unsa se pun cannelloni umpluti apoi adaugati deasupra rosiile cu busuioc.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 15 minute, dupa care adaugam restul de parmesan si mai lasam inca 15 minute.

Sunt deliciosi si serviti atunci calzi si daca va mai raman si se racesc.




Cu retete asta praticip la Provocarea Dulce Romanie care luna asta este gazduita de Stefania, iar unul dintre ingredientele cu care aceasta ne-a provocat fiind  crema mascarpone.

2 comentarii: