vineri, 14 februarie 2014

Panna cotta and " My Funny Valentine"



Funny sau nu, ca sarbatorim sau nu Valentine´s Day, bloggerii culinari au pus iarasi de o intalnire.Fiecare a adus  bucate care mai de care, mai funny, mai pe bune, mai care inspira iubirea, dar asta puteti observa singurii facandu-le o vizita.La finalul postului o sa gasiti lista cu toti cei care au luat parte la proiectul asta.

Eu am ales o reteta clasica dar aducandu-i o nota de iubire prin folosirea rodiei care este unul dintre fructele cu propietati afrodisiatice.

Reteta cred ca toti stiti ca este atat de simpla si pe cat de simpla este ,pe atat de delicioasa, plus ca se pot aduce tot felul de note si arome dupa gustul fiecaruia.

Si am folosit

240 ml smantana lichida
250 ml lapte
50 gr zahar
1 pastaie vanilie
12 gr gelatina


Pentru toping

240 ml vin
3 lingurite zahar
2 linguri boabe rodie

Se pun la fiert laptele, samantana, zaharul si pastaia de vanilie despicata(dupa ce s-a scos miezul care se lasa si el chiar daca v-a iesii pistruiata).Se pot pune in timp ce fierb si 1 lingura cu boabe de rodie.
Cat timp fierb laptele cu smantana(nu sa clocoteasca) punem la inmuitat in apa rece gelatina(eu am folosit gelatina rosie).
Cand au ajuns la punctul de fierbere se da cratita de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine, amestecand pana se dizolva.
Se toarna compozitia in vasele pe care le doriti si se lasa la rece(minim 4 ore).Cand compozitia s-a mai inchegat se purcede la prepararea topingului

Se pune vinul(poate fi alb sau rosu) intr-o cratita la fiert impreuna cu zaharul si boabele de rodie si se lasa la fiert in jur de 10 minute, pana scade la jumatate.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga peste panna cotta.

Se serveste cu multa pofta si iubire.






Nu trebuie sa fie Valentine´s Day, Dragobete sau mai stiu ce sarbatoare, dragostea trebuie sa o sarbatorim zi de zi,caci in iubire si prin iubire trebuie sa ne petrecem zilele.







Si ca sa vedeti ce au pregatit colegii mei, va invit sa le faceti o vizita.

1.  Didi Food Design
2.  Lucian Food and Beyond
3.  Brandusa Cooking With My Soul
4.  Andreea Mohorea Retete ABC
5.  Aura Carolina Popa Bucataria Aurei
6.  Adriana Lucia Mara Dragostea in bucate
7.  Andreea Denisa - Dea's Cakes
8.  Daiana si Cosmin Simplu si bun
9. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri
10. Alexandra Butnari  Gustolandia      
11. Dia Daria Retetele mele dragi
12. Claudia Lecturi si Arome
13. Mihaela  Voguisine

14. Oana Igretiu: Savori urbane
15. Lili Liliana: Cu Lili in bucatarie
16. Cerasela Badr El-Din: Safron and Dates
17. Monica Horoiu - Monya's...!!!
18. Iancu Lubita- Cu Lulu in bucatarie
19. Iuliana Miu Cartea de bucate aromate
20. Iuliana Florentina Avram  Retete fel de fel
21. Alice Ciobanu Tara bucatelor
22. Paula Gafitescu: Enjoy Dessert!
23. Geta Cipaianu Pansy's recipe
24. Simona  Alison's Trials
25. Iolanda si Georgiana Voinea sisterskitchen
26. Mihaela Sava LaPrajiturela

5 comentarii:

  1. Super arata, Ioana! Sosul ala de vin trebuie sa fie..mmm.. o minune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saru-mana Olguta, combinatia e mmmm, dada si sosul de milioane;)

      Ștergere
  2. foarte interesanta reteta, inedita, ma atrage mult ca sa o prepar

    RăspundețiȘtergere
  3. wowwwwww..arata excelent de delicios si suculent, deja imi ploua in gura doar cand privesc poza cu acest desert savuros :D

    RăspundețiȘtergere