vineri, 5 septembrie 2014

Avocado mousse au chocolat




Nu sunt o vegana convinsa, dar din cand in cand imi place sa cocoetez cu ideea.

Asa ca avand in casa avocado si tocmai ce gasisem praf de agave am zis ca n-ar fi rau sa incerc ceva vegan.
Am mai folosit si altadata avocado intr-un cheesecake, dar nu a fost vegan, asa ca a fost totusi ceva nou pentru mine.

Dat fiind ca nu stiam exact cum o sa iasa am folosit o cantitate mai mica.

1 avocado
1/4 cup (60 ml) lapte migdale
1/4 cup (30 gr) cacao
2 lingurite indulcitor natural
1 lingurita extract de vanilie

In loc de lapte de migdale se poate folosii cel de cocos.Indulcitorul poate fi si sirop de agave, eu de data asta am folosit praf.Puteti imbunatatii gustul cu alcool daca vreti, puteti adauga alune (eu am pus migdale prajite si macinate), fructe, totul tine de gust.


Se mixeaza avocado pana obtinem un piure.Separat se amesteca laptele cu cacaoa, apoi se adauga peste avocado.Se mixeaza iara pana se incorporeaza bine.Se adauga indulcitorul si extractul de vanilie.

Se da la rece pentru  circa 1-2 ore.
Atat de simplu si atat de gustos.Daca aveti lapte de cocos indulcit, aveti grija ca o sa iasa mai dulce.In functie de cat de dulce mancati puteti mari si cantitatea de indulcitor.

Eu am servit cu fructe puse de mine in sirop si cu smochine proaspete.







4 comentarii: