Eu am facut in Bimby(Thermomix), dar se poate face si fara el;).
Avem nevoie de :
1,5 l apa
30 gr zahar(eu am folosit 20 ml sirop artar)
3 pliculete de ceai
2 piersici(tari)
Eu am pus doar 2 pliculete de ceai, ca aveam un ceai negru cu vanilie si era foarte tare si am adaugat 3 piersici.Puteti folosii ce fel de ceai doriti, la fel cum va puteti juca si cu fructele care doriti sa aromatizezez ceaiul.
Apa cu zaharul(siropul de artar in cazul meu) se pun in vasul robotului si se lasa sa fiarba la 100 grade , treapta 1 pentru 10 minute.
Daca nu aveti Robotelul, puteti apa cu zaharul intr-o craticioara si aduceti pe foc sa fiarba(pentru a atinge acele 100grade).
Dupa ce a fiert se opreste robotul, se adauga vasul de platic si se pune la infuzat pliculetele de ceai si piersicile(spalate) taiate bucati.Se lasa acolo pana se raceste.
In cazul lipsei lui Bimby, puneti ceaiul eventual intr-o sita sau recipient special pentru ceai.
Daca ceaiul e prea puternic, asa cum a fost al meu, e bine sa nu se lase foarte mult, pt a nu prinde gust amar.
Se serveste cu multa gheata si eventual cu bucati de piersica(fara pielita).
mmmmm...racoros si bun!
RăspundețiȘtergereDa, da si mai ales fara E-uri;)
ȘtergereO sa fac si eu ca tare-mi place .
RăspundețiȘtergereA fost foarte bun, a gustat si dl. si i-a placut,desi a zis ca mai mergea zahar, dar dupa gustul meu era perfect.
ȘtergereCred ca-l fac diseara!
RăspundețiȘtergereSa-mi spui daca ti-a placut.
Ștergere