Cu timpul am inceput sa folosesc dovleacul si in supe sau alte combinatii si pot spune ca ne place foarte mult.
Acum ceva timp vazusesm la Any pastele si mi-am adus aminte de ele si cum aveam dovlec ramas de la supa am zis sa folosesc si pentru paste.
Cantitatile ne putem juca cu ele, nu-i nimic batut in cuie, plus ca eu la paste nu lucrez niciodata cu cantitatile, inafara de pastele lungi unde ma ghidez dupa cat cuprind cu degetele, pastele scurte le "cantaresc" din ochi folosindu-ma de o farfurie.
Cu toate acestea am sa incerc sa pun niste cantitati aproximative care sunt pentru 2 portii.
130-150 gr tortiglioni
50 gr bacon
100-150 gr dovleac
1 esalota
1/2 lingura ulei masline(sau unt)
sare
piper
apa
Puteti folosii ce paste doriti, eu am vrut sa diversific si am folosit tortiglioni.
Esalota m taiat-o inele si am pus-o la dunsuit in ulei, dar puteti folosii si unt daca doriti.
Cand ceapa s-a inmuiat se adauga bacon-ul si se lasa la rumenit.
Dupa ce bacon-ul s-a rumenit, adaugam si dovleacul curatat si taiat cubulete(voi taiati-l mai micut nu ca din topor ca mine,dar asa imi ramasese de la supa).
Se adauga putina apa cat a ajute la inmuierea dovleacului, sau puteti adauga chiar vin. In timpul cat pregatim dovleacul pastele fierb, dar aveti grija sa nu fie pastele gata inainte de a se face dovleacul. Cand pastele s-au fiert se scurg de apa se adauga in tigaie peste dovleac, se amesteca si se servesc imediat.
o super mega portie.eu am presarat si putin chili pe deasupra;)
Bune rau de tot
Pofta buna!
Bune tare, intr-adevar. Se fac rapid si se mananca la fel de rapid!
RăspundețiȘtergereArata grozav de bine !
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare gustoase,n-am mancat inca asa ceva! Buna idee!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Tot am zis ca voi incerca si eu paste cu dovleac si uite cine mi-a adus aminte :)
RăspundețiȘtergereTe pup!
Arata minunat, sunt convinsa ca sunt si bune!
RăspundețiȘtergere@Any, exact;)
RăspundețiȘtergere@Dia, multumesc.
@Gabriela, incearca, sunt curioasa cum or sa ti se para.
@Oana,pai sa le faci ca e perioada propice;)
@Paula, multumesc.
O reteta usora exact cum imi place si mai sanatoasa decat cea cu carne.
RăspundețiȘtergere@Crina, ma bucur ca-ti plac.Multumesc de vizita si te mai astept.
RăspundețiȘtergere