luni, 22 octombrie 2012
Vegeta de casa sau concentrat de supa (varianta Thermomix)
De multe ori am pomenit in postarile mele de aceasta vegeta.
Imi plac ambele variante si cea uscata si aceasta care aduce cu cubuletele acelea de la Knorr, Maggi sau eu mai stiu alte firme de au aceste concentrate de supa.
Eu folosesc cu succes cand am diverse mancaruri la care tb sa folosesc supa si n-am timp sa fac.Se mentin foarte bine la frigider cateva luni.
In carticica mea de la robot nu era, dar din bunavointa lui Any si datorita e-mail-urilor care le primesc cu retete realizate cu ajutorul Bimby/Thermomix-ului, am ajuns sa fac si varianta asta care sincer va spun o ador ca ma scoate din multe incurcaturi.
Ce am folosit eu:
200 gr tija telina(apio)(eu m pus 300)
2 morcovi(eu am pus 150 gr ,adica vreo 3 morcovi)
1 ceapa(eu am pus rosie)
1 dovlecel
1 rosie(eu n-am pus)
20 gr ciuperci(nu le-am pus)
1 catel usturoi(n-am pus)
frunze rosmarin,salvie,busuioc(la alegere)(eu am pus frunzele de la telina)
30 ml vin
200 gr sare grunjoasa
1 mana patrunjel(n-am pus)
1 lg ulei
parmesan(n-am pus)
Eu am optat sa scot anumite ingrediente pt a putea sa o folosesc la cat mai multe chestii.
Legumele se curata si taie bucatele se pun in bol , se macina 10 secunde la tr 7.Se adauga sarea, vinul, uleiul, verdeata se lasa 20 minute, treapta 2 optiunea varoma.
Sarea puteti pune chiar si 150gr, ca apoi cand faceti supa daca se mai doreste se poate adauga
La final se pune parmesanul(cine vrea) si se macina urcand viteza pana la 6, dupa care se omogenizeaza la treapta 10.Daca vreti mai omogenizat se pune pe treapta 2 optiunea varoma atata cat doriti.
Pentru cine nu are robotelul acesta sa se intristeze, deoarece poate fi facut si fara.Se pot fierbe legumele la aburi ca apoi sa se mixeze cu restul ingredientelor .
Cum mie mi s-a parut ca e putin cam moale o parte am intins pe hartie de copt si am dat la cuptor.Se vede diferenta in borcane.
Rezultatul a fost: 2 borcane, unul cu o consistenta cremoasa si unul cu un continut putin ma ferm.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Si iar mi-am amintit ca eu nu am facut-o inca!
RăspundețiȘtergereFoarte buna ideea ta!
RăspundețiȘtergere@Any, incearc-o deaparat, e super.Un borcan deja s-a dus;)
RăspundețiȘtergere@Haplea, multumesc de vizita si te mai astept si alta data.
Ce bine arata, mai ales ca este pentru vegetarieni. Am sa incerc si eu aceasta reteta. Multumesc
RăspundețiȘtergere@Haine bebelusi, e intr-adevar foarte buna,ma bucur ca m-ai vizitat si te mai astept.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa
Foarte interesanta reteta! Nu am mai vazut pana acum concentrat de genul acesta. Mi-am salvat-o si de-abea astept sa o incerc! :)
RăspundețiȘtergere