miercuri, 21 noiembrie 2012

Quinoa cu legume

Daca tot suntem in post m-am gandit ca ar merge de minune sa combin ceva legume si nu cu orez ci cu quinoa.
Quinoa, o pseudocereala, varianta mult mai sanatoasa a orezului ce contine proteina mult mai buna decat cea preluata din carne, este varianta ideala acum in post.
Mie imi place si in varianta de mancare dar si pe post de desert cu diverse tooping-uri din fructe.
Sunt atatea avantaje pentru a folosii quinoa (reduce nivelul grasimilor din sange,sursa de calciu,reduce riscul bolilor cardiace) ca tare as vrea sa o incercati si voi.

O varianta satioasa, rapida si delicioasa.

1 ceapa rosie(eu 2 mai micutele)
ardei gras(rosu,galben) ~70 gr
dovlecei ~100 gr
quinoa ~ 200 gr
ciuperci champignon ~ 100 gr
sare
ulei


Eu am folosit ciuperci proaspete,dar in alte dati am folosit si congelate.Uleiul de data asta l-am ales pe cel de avocado. Quinoa se pune la fiert in apa rece cu dublul cantitatii ei (adica 400 ml).In momentul inc are apa incepe sa fiarba se micsoreaza focul si se lasa 15 minute.Se opreste focul si se da recipientul de-o parte.Dupa aproximativ 5 minte v-a trage cam toata apa. Cat fierbe quinoa ne ocupam de legume.Punem intr-un vas 3-4 linguri de ulei si lasam la incins dupa care adaugam ceapa tocata
Lasam sa se inmoaie si adaugam ardeii curatati si taiati cubulete.Lasam pe foc(mediu) circa 4 minute
dupa care adaugam dovleceii
Dupa ce am adaugat dovleceii mai lasam inca 5 minute si adaugam ciupercile
si se mai lasa pe foc inca 3-4 minute.Adaugam quinoa care deja ar trebuii sa nu mai aibe lichid.Tragem vasul de pe foc si amestecam si saram dupa gust.
Legumele nu sunt moi, sunt crocantoase, quinoa este si ea mai crocantoasa dar nu tare precum orezul nefiert. Eu ador combinatia asta, nimic nu-mi mai trebuie apoi.

9 comentarii:

  1. Wow, ce prezentare!! Superba! Reteta e super sanatoasa si delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. O masă gustoasă, sănătoasă și cu puține calorii.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am mancat niciodata, dar m-ai facut curioasa, asa ca o trec pe lista de cumparaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Multumesc Gela.

    @Paula,multumesc frumos. eu ador quinoa.

    @Alina,chiar asa;)

    @Olguta incearc-o si sper sa.ti placa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca nu am gustat quinoa, dar am citit despre proprietatile sanatoase pe care le are. Sigur am sa cumpar sa incerc si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  6. m-a surprins tare placut sa vad iubitori ai quinoa...si eu am inceput tot cu legume, apoi am diversificat mult de tot, dar niciodata n-am mai apucat sa si postez pe blog, deoarece disparea rapid!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Flori, mai cauta,poate gasesti totusi.

    @Adnia, da,asa este nici eu nu apuc de multe ori sa mai fac poze.Eu folosesc si in sarmalele de vita de post tot quinoa, sau fac budincute dulci .

    RăspundețiȘtergere
  8. va recomand sa consumati quinoa in primul rand din punct de vedere al proprietatilor pe care acestea le detine iar in al doilea rand pentru faptul ca modul de preparare este f usor (asemeni orezului), eu mi-am cumparat la cantitatea de 500g de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1680&denumire=Quinoa_ecologica_BIO_500g Recomand!

    RăspundețiȘtergere