marți, 13 noiembrie 2012

Tarta cu iaurt

Aduc in prim plan o tarta pe care o ador.In vara am vazut-o pe blogul Dianei  si m-a cucerit pe loc.Atunci neavand in casa  cantitatea necesara am facut jumatate de portie.Mare greseala, e atat de buna ca nu poti lucra cu jumatati de portii.
De Sfintii Mihail si Gavril am zis sa o fac si bine am facut ca sarbatoritului meu i-a placut tare mult.
Tarta asta este o combinatie de catifelat datorita iaurtului si crocant dat de foi.Un deliciu, ce sa mai lungim vorba.
Daca va place iaurtul ,incercati-o ca daca nu rau o sa va para :)

Portia normala care trebuie incercata contine:

1 pachet foi placinta phyllo(yufka)
600 g iaurt gras(grecesc)
4 oua
1 pastaie vanilie
coja rasa de la 1 lamaie
100 gr zahar
100 gr unt topit


Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu vanilia si coaja de lamaie
dupa care se adauga iaurtul
se incorporeaza, iar la final adauga albusurile batute spuma impreuna cu zaharul
Ne vom ajuta de o spatula , nu se mai mixeaza
Cat timp asamblam tarta incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o forma de tort cu diametru de 22(a mea a avut 26) punem hartie de copt(eu am pus doar pe baza formei) si punem prima foaie pe care o ungem cu untul topit si adaugamo parte din compozitie
Dupa ce am nivelat compozitia adaugam o alta foaie, ungem cu unt si iarasi punem compozitia cu iaurt
Continuam asa pana am terminat toata compozitia.Ultimul strat v-a fi de foaie uns cu unt.Dupa ce am pus si ultimul strat de foi,aduce marginile in interior si ungem tot cu unt.
Se da forma la cuptorul preincalzit si se lasa 35-40 de minute, pana aceasta prinde o culoare frumos aurie.
Se pudreaza cu zahar si se serveste cu multa pofta
Un deliciu
inca nu v-am convins?
dar acum?

8 comentarii:

  1. Pe mine m-ai convins! E un deliciu, clar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine m-ai convins :D
    Eu o fac de obicei sub forma de placinta, dar asa arata tare festiv :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ecelenta, arata de sarbatoare!
    La multi ani sotului tau!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alina, in primul rand multumesc de vizita si ma bucur ca-ti place.

    @Olguta, eu nici ca placinta n-am facut,adica fac placinta cu branza,da cu iaurt n-am mai incercat.

    @Any, multumesc.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. E grozava!! Arata superb, delicata si aromata! Fur si eu reteta, da? :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata. Imi plac mult dulciurile de genul acesta. Fur si eu retea ;) Johanna, ai cumva o adresa de mail ca sa te pot contacta?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Paula, multumesc, si da sigur ca poti;)

    @Diana,ma bucur ca-ti place.Ne "intalnim" duminica;)

    @Dorina, ti-as da cu drag o feliuta dar a disparut repede:-p.Pupam Iza cu ochi frumosi.

    RăspundețiȘtergere