luni, 25 noiembrie 2013

Chiftele aromate


Chiftelute cu aroma de sarbatori, cu asta ne provoaca luna asta Panseluta in cadrul Provocarii sarate a Bucatarului Curajos.
Poate o sa vi se para ciudata combinatia, dar va asigur ca sunt delicioase.

Dar sa nu va mai tin pe jar am sa va povestec ce presupune reteta.

Avem nevoie de:

500 gr carne tocata
1 ceapa
2 catei usturoi
1 mar(mic)
2 linguri pesmet
1 lingura hream ras
1 varf cutit scortisoara
suc de la 1/2  lamaie
1 lingurita coriandru macinat
mozzarella
sare
piper

Reteta presupunea 1 carel usturoi, mie imi placa usturoiul asa ca am pus 2.Hreanul  iarasi ne place,asa ca jumatate am amestecat cu merele, restul punandu-l in compozitia cu  carne.

Carnea impreuna cu pesmetul, oul, ceapa taiata marunt si usturoil pisat,dar si contimentele se amesteca, dupa care se lasa la rece jumatate de ora.Eu le-am lasat mai mult.Initial am lasat carnea simpla, apoi am format chiftelele si le-am lasat la rece vreo 2 ore pana a sosit jumatatea si le-am prajit.

Cat am lasat carnea la rece, am taiat marul cubulete dupa ce l-am curatat de coaja si am  scos casuta cu seminte.L-am stropit cu zeama de lamaie , am adaugat scortisoara si hreanul ras.

Mozzarela(am folosit din cea speciala pentru pizza care nu are prea mult lichid) am taiat-o cubulete.

Am scos carnea de la frigider, am luat cate 1 lingura de compozitie, am aplatizat punand in mijloc o bucata de mar si una de mozzarella, dupa care am format chifteaua.

De fel fac chiftelele la cuptor imi plac mai mult, ma si scuteste de stat pe langa aragaz in miros si sunt mai dietetice,dar uneori mai cad in spita si cedez insistentelor somnului meu.

Si cum de data asta am urmat reteta aproape pas cu pas, am optat si pentru garnitura recomandata de Panseluta si anume cartofii.

Asadar am pus la firt in coaja cartofii in apa cu sare.Cand s-au fiert, i-am lasat la racit, apoi i-am curatat, taiandu-i ulterior rondele.
Am uns cu ulei de masline o tava termorezistenta, am pus un strat de cartofi, apoi am taiat bucatele 2 rosii, am tocat rosmarin proaspat si am presarat peste rosii, apoi am pus iarasi un rand de cartofi si rosii presarate cu rosmarin.Pe deasupra am pus la final cubulete de  mozzarella.Am dat la cuptor pe optiunea grill pana s-au rumenit.
Sa nu va minunati de cate straturi am pus,dar am folosit un vas de pitici:)

Am servit chiftelutele presarate cu patrunjel alaturi de cartofi  si o salata de valeriana.









6 comentarii: