Aveam doua gulii mari frumoase si desi de fel le prefera pe post de rontaiala, am spus ca e mai bine acum sa le transform in ceva cald.
O reteta cu ingrediente la indemana si nici foarte multe.
2 gulii( ~ 350 gr)
1 cartof dulce( 100 gr)
1/2 telina (200 gr)
1 esalota
3 catei usturoi
sare
1 lingura ulei masline
O gulie am curata-o, una am scobit-o, dar puteti sa le scobiti pe toate si sa serviti supa il ele(mie idea mi-a venit dupa ce o curatasem pe prima).
Cartoful si telina, dar si gulia curatata, le-am taiat cuburi.Ceapa am tocat-o, usturoiul l-am zdrobit cu tot cu coaja si l-am adaugat alaturi de ceapa in tigaie cu putin ulei si am lasat la dunstuit pana ceapa a capatat o culoare aurie, apoi am adaugat cartoful, telina si gulia, am amestecat lasand jumatate de minut apoi am adaugat apa cat sa acopere legumele.
Am lasat la fiert pana s-au inmuiat legumele, am condimentat apoi am pasat cu ajutorul mixerului vertical, sau se bleduieste.
Eu pentru un aspect mai fin v-am mai povestit, dau prin sita, dar nu este obligatoriu.Daca vi se pare prea groasa mai puteti adauga un strop de apa.
Un al tip pt o cremozitate si o finete a supei e sa amestecati o lingurita amidon cu doua linguri apa si apoi adaugat peste supa, dar amestecat bine ca sa nu ramana cocoloase.
Enjoy it!
foarte buna reteta, imi place mult si prezentarea supei in gulie direct, merita incercata ;)
RăspundețiȘtergerete invit sa o incerci caci e tare gustoasa.
Ștergere