joi, 14 noiembrie 2013

Supa crema de gulii

O zi ploioasa de toamna m-a facut sa cotrobai prin frigider sa vad ce mai pot face pentru a ne incalzii stomacele si in urma inventarului am concluzionat: supa crema de gulii.
Aveam doua gulii mari frumoase si desi de fel le prefera pe post de rontaiala, am spus ca e mai bine acum sa le transform in ceva cald.

O reteta cu ingrediente la indemana si nici foarte multe.

2 gulii( ~ 350 gr)
1 cartof dulce( 100 gr)
1/2 telina (200 gr)
1 esalota
3 catei usturoi
sare
1 lingura ulei masline

O gulie am curata-o, una am scobit-o, dar puteti sa le scobiti pe toate si sa serviti supa il ele(mie idea mi-a venit dupa ce o curatasem pe prima).
Cartoful si telina, dar si gulia curatata, le-am taiat cuburi.Ceapa am tocat-o, usturoiul l-am zdrobit cu tot cu coaja si l-am adaugat alaturi de ceapa in tigaie cu putin ulei si am lasat la dunstuit pana ceapa a capatat o culoare aurie, apoi am adaugat cartoful, telina si gulia, am amestecat lasand jumatate de minut apoi am adaugat apa cat sa acopere legumele.
Am lasat la fiert pana s-au inmuiat legumele, am condimentat apoi am pasat cu ajutorul mixerului vertical, sau se bleduieste.
Eu pentru un aspect mai fin v-am mai povestit, dau prin sita, dar nu este obligatoriu.Daca vi se pare prea groasa mai puteti adauga un strop de apa.

Un al tip pt o cremozitate si o finete a supei e sa amestecati o lingurita amidon cu doua linguri apa si apoi adaugat peste supa, dar amestecat bine ca sa nu ramana cocoloase.

Enjoy it!




2 comentarii:

  1. foarte buna reteta, imi place mult si prezentarea supei in gulie direct, merita incercata ;)

    RăspundețiȘtergere