Uneori parca e bine sa mai mergi pe la doctori , ca uite asa mai dam peste retete interesante in revistutele alea de stau insirate pe masa in sala de asteptare.
Noua de plac gnocchi sub orice forma, cu orice sos, ca si garnitura, ce mai ne plac gnocchi.
Mi-a placut reteta asta caci presupune nu fierberea ci coacerea celor doua componente de baza, ceea ce face ca aroma sa fie una speciala.
Am sa va spun din start ca ai mei au iesit putin mai moi, caci am facut doar juma de portie, iar o portie intreaga presupunea un ou, dar data viitoare cand am sa refac reteta, las oul, dar micsorez cantitatea de sfecla, care face ca si compozitia sa fie mai moale (dat fiind faptul ca se blenduieste).
Am sa va scriu cantitatea normala, care este cam pentru 4 persoane:
1 kg cartofi
500 gr sfecla rosie
200 gr faina
1 lingurita sare
3 linguri unt
2 linguri ulei
salvie
Cartofii si sfecla se spala, se inteapa din loc in loc cu o furculita, se pun intr-o tava si se ung(sau pulverizeaza cum a fost cazul meu) cu ulei.Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 35 de minute.Oricum ii mai intepati cu furculita inainte sa vedeti daca sunt gata.
Micile precizari care am sa le fac sunt ca e de preferat sa folositi cartofi si sfecla cam de acceeasi marime ca sa se faca ambele in acelas timp.
Eu n-am avut salvie proaspata si nu voiam sa folosesc din cea uscata, asa ca am optat pentru rosmarin si bine am facut, caci rosmarinul tras in unt devine crocant si are un gust mirific.
Dupa ce se coc cartofii si sfecla, lasatii sa se raceasca, curatati de coaja, cartofii se zdrobesc cu presa de cartofi, sfecla se taie bucati si se blenduieste.
Se pune peste cartofi oul si faina, faina care va recomand sa fie din cea speciala pentru paste, adica mai grisata, apoi ca sa evitati sa va iasa aluatul moale asa cum am patit eu si nici sa nu adaugati prea multa faina in plus, adaugati putin cate putin sfecla amestecand pana veti ajunge la consistenta dorita.
Pe blatul infainat se formeaza rulouri din care taiati bucati mici si formati gnocchi.Ii puteti lasa asa sau le dati forma cu furculita(eu n-am reusit sa le dau forma dorita, au iesit cum au vrut ei, ehee, next time).
Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare, cand a ajus la punctul de fierbere se adauga gnocchi si se lasa pret de maxim 4 minute sa fiarba.
Intr-o tigaie punem la topit untul, adauga rosmarinul, il lasam putin sa se rumeneasca apoi adaugam gnocchi .
Eu am servit simpli doar cu parmesan si putin piper,
sotul a servit alaturi de friptura de vita (in mantie de mustar Dijon, facuta la cuptor lasand-o sa ajunga la temperatura de 65 grade).
Si noua ne plac gnocchi, nu mancam foarte des, dar ne plac.
RăspundețiȘtergereAu o culoare foarte faina, iar eu i-as fi servit ca si tine, cat mai simplu posibil. Bravo Ioana!
Nici noi nu ii mancam des, mai ales ca prefer sa-i fac in casa si cum timpul e mai greu, ne rezumam sa-i savuram atunci cand e;)Pupici
ȘtergereȘi mie îmi plac gnocchi, dar nu i-am pregătit niciodată cu mânuțele mele. Nu știu de ce, cred că nu le-a venit rândul. Au o culoare superbă ai tăi.
RăspundețiȘtergereProbabil Alina, dar si cnad or sa le vina randu sunt sigura ca o sa iasa o bunatate din manutele tale.Pupici tie si printisorului zambaret.
Ștergereuuu cum arata! Sa-ti spun drept mai intai am vazut prima imagine si am zis ca-i inghetata de zmeura :) Cred ca au fost tare buni.
RăspundețiȘtergereCe frumosi sunt asa colorati si cred ca sfecla la da si un gust tare bun. Te pup!
RăspundețiȘtergere