marți, 15 aprilie 2014

Sarmale cu soia, ciuperci si quinoa



Acum cateva zile vorbeam cu mama si avea in plan sa faca sarmale se post, ei bine mi s-a facut pofta de sarmale, mai ales ca eu de Craciun n-am facut.
De fel cand fac fara carne sarmalute le prefer pe cele din foi de vita, dar cu vita mea inca nu are frunze si avem varza de la Craciun, am optat pentru varianta a doua.
Reteta pe care am ales-o de data asta a fost o reteta a Adelei, caci luna asta  blogul ei mi-a fost alocat in cadrul Provocarii Secrete , provocarea carei gazda in aprilie este Monica.
Grija mea cea mai mare era consorul din dotare carnivor convins, dar pot spune ca nu mare mi-a fost mirarea cand incercandu-le verdictul lui a fost: "delicioase, nici nu-ti dai seama ca nu au carne".

In mare reteta am urmat-o asa cum a dat-o Adela, doar cu mici modificari.

50 gr granule soia
1 ceapa
2 morcovi(potriviti)
4 ciuperci
 ulei
2 linguri rosii in sos(taiate cuburi)
1 lingurita sambal oelek
2 linguri quinoa
150 ml bulion
sare(afumata)
piper
cimbru(uscat)

Soia am hidratat-o,



ceapa am tocat-o marunt, ar morcovul l-am dat pe razatoarea cu ochi mici.
Adaugam intr-o tigaie putin ulei si calim ceapa pana devine sticloasa, dupa care adaugam morcovul si lasam sa se inmoaie.Ciupercile taiate se adauga peste ceapa cu morcov si lasam pana lichidul  scade.
La final adaugam quinoa spalata in prealabil

 condimentam dupa gust (eu am folosit sare afumata ca sa mai balanseze lipsa carnii), lasam 2 - 3 minute apoi adaugam si rosiile si pasta de ardei (eu am folosit sambal oelek casi sotului ii place iute) si mai lasam pe foc cateva minutele.
Amestecam, adaugam soia (scursa bine de apa).

Se umplu foile de varza cu compotizia de mai sus

se pun intr-un vas uns cu ulei , iar la final se pune bulionul peste si completeaza cu apa cat sa le acopere.Se dau la cuptor pana scade tot lichidul.
Cum foile mele de varza n-au fost cine stie ce(unele mai cotoroase, unele mai finute) mie mi-au iesit 17 sarmale care in 2 zile au disparut:)

Se servesc cu mamaliga, sau smantana, sau...cum va place.


6 comentarii:

  1. Nu am facut niciodata sarmale cu ciuperci. Fac fara carne, dar pun mai multa legumaraie si verdeturi la orez.
    Sarbatori Fericite! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu pun si in cele din foi de vitza ca ii plac domnului;)Sarbatori Fericite si voua Maya!

      Ștergere
  2. Ioana, iti doresc un Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. quinoa nu se lasa în apă ca și soia?

    RăspundețiȘtergere