vineri, 27 aprilie 2012

Risotto cu leurda si zucchini

Reteta am probat-o anul trecut dupa ce am vazut-o la Maya, cum eu sunt mare amatoare de leurda, iar sotul de zucchini, nu puteam sa nu o incerc.
Eu am folosit varianta mea de risotto, am pastrat doar ideea, pentru care ii multumesc Mayei.


200 gr orez Arborio
1 ceapa medie
20 gr unt
25 gr  parmesan
ulei masline
supa de legume
sare
o cescuta leurda
1/2 zucchini


Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in 2 linguri de ulei pana a devenit translucida, apoi am adaugat orezul, l-am lasat putin sa se "prajeasca" dupa care am stins cu un polonic cu supa.Amestecam, iar in momentul in care scade supa mai adaugam iarasi pana cand orezul devine "al dente". Cand orezul este aproape gata, adugam zucchini taiati felii subtiri si amestecam usor.
La final adaugam untul , parmesanul si leurda.Mai lasam sa aproape un minut pe foc dupa care putem servi. Eu am pastrat tijele de la leurda pe care le-am tras in unt la foc mic pana au devenit niste betisoare crocantoase.
Daca nu va saturati doar din risotto, sau sunteti mari amatori de carne puteti servi cu ceva alaturi, sau pur si simplu ca maine, doar simplu pentru a savura cat mai bine aromele

2 comentarii: