luni, 30 aprilie 2012

Paté cu leurda

Zilele trecute cautam retete noi cu leurda, pentru a profita la maxim de ea cat o mai gasesc pe piata si tot cautand am dat peste reteta asta pe blogul Inei.
Este atat de simplu de facut, cu asa putine ingrediente si atat de delicios.

1 1/2 cana seminte floarea soarelui crude
1 legatura frunze leurda
1/2 lingurita sare de Himalaya
zeama de la 1/2 lamaie

Semintele de floarea soarele le-am pus la inmuiat cu apa si le-am lasat 30 de minute , chiar 45, dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in vasul blenderului impreuna cu restul ingredientelor. Leurda o tocasem inainte grob , doar frunzele, tijele le-am pastrat sa fac betisoare crocante. Se mixeaza bine de tot pana devine o pasta omogene.In cazul in care vi se pare prea groasa mai adaugati putina apa.
Eu am preferat consistenta mai grob, voi puteti sa faceti un pate mai finut.
Pe cat de simpla , pe atat de delicioasa este.

8 comentarii:

  1. Interesant, zici ca-i inghetata.
    Sa ai o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai terminat cu leurda!
    Nu stiu cum e si nici n-am de unde sa iau. Sunt convinsa ca e minunat pateul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Any, are gust de usturoi,acum ce sa zic, nu stiu daca la voi acolo creste,dar cert e ca e foarte buna;)

      Ștergere
  3. Nemaipomenita reteta!!!Ma bucur ca am luat la cunostiinta.. de ea(reteta):)!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super! Ma tenteaza si pe mine o portie mica, ca ai mei nu le au cu leurda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti face o portioara si o faci cu mixerul stik.La noi domnul a gustat doar o felie de paine cu paté,asa de pofta.In rest eu cu Schatzi am mancat :)

      Ștergere