joi, 21 noiembrie 2013

Obatzda


Desi traiesc de cativa ani pe meleaguri bavareze, am ocolit sa mananc amestecul asta de branzica, caci cineva la un moment dat  a facut un blech la adresa-i si m-am gandit ca e chiar bleach.
Mi-au trebuit asa vreo 7 ani si daca nu ajungeam sa lucrez intr-un local bavarez cred ca imi trebuiau inca vreo 7 sa ajung sa o gust.
Adevarul e ca am cumparat la un moment dat si a ajuns la cos , nu mi-a placut deloc combinatia.

Sunt o groaza de retete inclusiv prin blogosfera romaneasca(cred), unii folosesc camembert, altii brie, altii pe amandoua.Eu azi am sa va prezint varianta cu Brie.

Gustul v-a diferii de la ingredient la ingredient, de la marca la marca chiar daca cantitatile vor fi aceleasi, trebuie doar sa va jucati cu ele pana o sa ajungeti la gustul care va place.

Voi porni de la o reteta de baza ca sa stiti cam ce trebuie folosit, doar ca eu nu le mai cantaresc, fac totul la ochi si dupa gust.Stiti voi zicala cu gustul omului ;).

Asadar pornim de la

250 gr branza(gen Philadelphia)
500 gr Brie
50 ml bere(optional)
80 gr unt
sare
piper
boia dulce
chimen
iarba ciorii-arpagic( erba cipollina, schnittlauch, chives)

Berea da o cremozitate ,dar o puteti sarii daca nu o vreti si mariti putin cantitatea de unt.Unii pun ceapa in crema, eu prefer ceapa rosie sa o servesc langa,dar adaug in compozitie arpagic.Chimenul caci nu-mi place prefer sa-l mojaresc putin.Nu-l sariti are rolul lui in cantitatea asta mare de branzeturi.

Toate ingredientele tari eu nu le mixez, nu le dau prin masina de carne, le zdrobesc pur si simplu cu o furculita, imi place aspectul grosier.Important e ca ingredientele sa fie la temperatura camerei ca sa puteti lucra usor cu ele.
Cand a inceput sa se formeze crema, adaugam condimentele si amestecam pana se incorporeaza bine toate.
Se serveste cu ceapa rosie si paine proaspata.
Pe cat e de gustoasa, pe atata de simplu este de facut.
Nu sunt deloc fan mancare bavareza, dar crema asta este printre favoritele mele.


6 comentarii:

  1. Asta e o varianta a branzei noastre cu chimen si boia, sau branza noastra cu chimen e o varianta a asteia. De incercat cu bere, sunt curioasa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina reteta, chiar am sa incerc s-o fac, avind in vedere ca-mi place branza Brie. Si-mi plac si restul ingredientelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-ti placa, eu de aproape un an mananc saptamanal si nu ma satur :)

      Ștergere
  3. Eu nici nu am auzit, nici nu am mâncat. Neștiutoarea de mine :D .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ca eu am auzit da de incarcat;)Da sti cum e: niciodata nu e prea tarziu.

      Ștergere