miercuri, 8 februarie 2012

Fenicul in unt

Putina detoxifiere nu strica,asa ca  eu zic(nu stiu daca si voi) ca e tare bun si pe langa detoxifiere e pun si pentru mamicile care alapteaza.(scotand eventual vinul:)
Nu-s prietena cu feniculul, mi se pare prea aromat pt gustul meu, in stare cruda.
Asta e a doua varianta pe care o incerc cu el gatit si chiar mi-a placut.

Avem nevoie :

1 bucata fenicul
2 lingurite unt
un pahar de vin alb sec
1 lingurita concentrat supa legume
2 linguri smantana lichida

Se taie partea verde care se da de-o parte, iar restul se taie fasiute.
Se pune la topit untul intr-o tigaie si se adauga feniculul si se lasa la inabusit cca. 5 min ., dupa care se toarna vinul si concentratul de legume.Se mai lasa la fiert 10 minute la foc mediu.
La final se adauga smantana si se presara  partea verde



Cantitatile sunt pentru o persona , nu necesita mai mult de 25 de minute si contine cca. 370 Kal

2 comentarii:

  1. Delicios feniculul gatit asa!Simplu si bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. e un mod bun de preparare pt. cine nu-l agreaza in stare cruda(asa ca mine :-p )

    RăspundețiȘtergere