miercuri, 23 mai 2012

Limonada cu menta si salvie

Afara canta pasarelele?Vantul abia adie?
Ce ar putea sa insemne decat ca ziua va fi superba si pentru asta trebuie sa fim pregatiti sa ne racorim putin. Dar cum unii muncesc, sau nu avem bazinul sau mare la picioare ne limitam la o limonada aromata si racoritoare.
Cum in gradina am destula menta si mai nou am si salvie, n-avea rost sa dau banii pe sucuri, pe care oricum nu le beau ca prefer apa.

Avem nevoie pentru licoarea racoritore :

500 ml apa
 3 lamai
1 lingura miere(daca vreti mai dulce mariti cantitatea cu inca 3)
1 lamaie netratata
1 mana foi salvie
 1 mana foi menta

Cele 3 lamai se storc si se amesteca cu apa si mierea.
 Foile de menta se toaca si se pun peste limonada, salvia se rupe bucati si se adauga si ea peste limonada.
Se lasa o ora dupa care se strecoara si se serveste cu lamaia netratata taiate felii si eventual cu o frunza de salvie si menta si normal daca o vreti mai rece cu gheata.
In ora in care sta la macerat puteti tine vasul la frigider.

10 comentarii:

  1. Foarte buna "licoarea" asta a ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca e buna, mai ales cand e cald afara.

      Ștergere
  2. vai ce bine mi-ar prinde un pahar acum..m-ar racori, mai ales ca acum mi-am terminat treaba prin gradina!!!! super arata!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca stiam , iti punem de-o parte la rece;)

      Ștergere
  3. As bea si eu o limonada acolo la tine , e frumos .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorina , cu mare drag as bea impreuna cu tine o limonada.

      Ștergere
  4. Ioana, ce bine mi-ar prinde o limonada! Nu mai am lamîie în casa! De necrezut! Dar azi cumpar, si mîine ma scald în limonada :D
    Arata super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culmea ca taman azi a plouat putin, cat sa racoreasca, dar tot merge o limonada,da fara gheata.

      Ștergere
  5. strepitoso!!
    ne berrei volentieri un bicchiere ghiacciato!
    non so con cosa potresti sostituire la farina di riso... certo puoi farli anche tutti con la farina normale, ma quella di riso da sempre una friabilità particolare..
    un abbraccio, buona settimana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grazie, Monica.
      comunque, cerco di sostituire la farina di riso con fecola di patate.vediamo che succede;)

      Ștergere