Cartoful dulce, fata de clasicul cartof are multe propietati.
Contine Vitamina A, C, B6.Deasemeni carotenoizii aflati in cartofii dulci ajuta la stabilizarea zaharului din organism, iar betacriptoxantina diminueaza riscul formarii artritei.
Cartoful dulce e bun si in tratarea ulcerului, vitaminele B si C, potasiul, betacarotenul, calciul ajutand la calmarea durerilor gastrice.
Este foarte mult timp ca vreau sa incerc acest timp de cartof si iata ca a sosit ziua .Pentru inceput am ales o supa crema .
Este o supa simpla, care daca ii scoateti chili(sau adaugati mai putin) poate fi data si copiilor datorita beneficiilor din cartofi,dar si celor din morcovi.
Ingredientele sunt pentr 4 portii:
250 gr cartofi dulci
250 gr morcovi
1 ceapa medie
1 catel usturoi
1/2 lingurita fulgi de chili
1 l supa legume
1 lingura ulei(susan)
sare, piper
Am curatat cartofii si morcovii si i-am taiat bucatle, ceapa si usturoiul le-am curatat si tocat marunt
Intr-o cratita am pus ulei de susan si am calit ceapa si usturoiul pana au devenit aurii
dupa care am adaugat fulgii de chili,cartofii si morcovul, lasand-i inca 2 minute
apoi am adaugat supa si am lasat sa fiarba in jur de 20 de minute, sau verificati cand sunt fierte legumele.
In momentul cand sunt fierte dati de-o parte oala si pasati, apoi condimentati dupa gust.Eu n-am pus foarte multa sare, fiinca am mai adaugat in plus fulgi de chili.Impactul papilar este unul dulce dupa care hot.
Si va servesc cu o portie
Ce culoare frumoasa are! Numai cand te uiti la ea vezi in fata ochilor numai vitamine!
RăspundețiȘtergereAny, culoarea ca si culoarea,dar gustul e wow.Primul impact a fost:hm cam dulce,apoi a venit iutele de la chili, o combinatie super chiar si pt al meu sclifosit mancator de carne :)
ȘtergereAsa picanta mi-ar placea si mie ,altfel mi se pare prea dulce .
RăspundețiȘtergereNu,asa se acompaniaza super, de aceeaa am ales varaianta cu chili.
Ștergere