joi, 12 aprilie 2012

Supa de leurda cu perisoare

In perioada asta beneficiem de multe verdeturi pe care e pacat sa nu le folosim, printre ele se afla si leurda pe care o ador.
Supita asta poate inlocuii foarte bine clasica ciorba de Paste(care fie vorba intre noi nu ma da pe spate de fel).
Putine ingrediente cu un rezultat super delicios, ca nu mai zic ca e super rapida.

Avem nevoie de:

2 morcovi
1 bucata mica telina
1 ceapa mica
1 1/2 l supa legume(sau pui)
400 gr carne macinata
1 ou
2 linguri pesmet
1 legatura de leurda
300 ml smantana lichida
2 linguri zeama lamaie
2 linguri ulei
sare, piper
amidon(facultativ)


Legumele taiate grob le-am tras scurt in oala cu ulei si apoi se am stins cu supa.
In momentul in care incepe sa fiarba se aduga perisoarele pe care le-am facut din carne macinata de curcan amestecata cu oul, pesmetul si o canuta de supa, apoi am format perisoarele.
Se lasa la fiert 25 de minute dupa care se scot legumele si perisoarele.
Leurda am tocat-o grob si am adaugat-o peste supa.Cand s-a inmuiat se paseaza, daca doriti puteti pasa si legumele impreuna cu leurda, apoi adaugam smantana si perioarele si mai lasam la foc mediu nu mai mult de 8-10 minute.
Daca dorit puteti ingrosa cu putin amidon.
La final se condimenteaza si se drege cu zeama de lamaie.

5 comentarii:

  1. hate you!
    N-am mancat leurda de 20 de ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lilly, inca nu ma ura, ca mai vin cu retete si o sa ai destul timp :-p
      Dar la voi nu gasiti?

      Ștergere
  2. Eu n-am mancat niciodata!
    Acum eu ce sa zic? Mama zice ca-i buna, deci te cred ca-i super delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paste fericit si plin de bucurii iti doresc.

      Ștergere
    2. @ Any, sa sti ca si eu spuneam ca nu am mancat, nu-mi aduceam aminte de ea, dar mama spune ca ne facea cand eram mici.
      Daca iti place usturoiul iti place si leurda fiinca are iz de usturoi.

      @Micul , multumesc la fel.

      Ștergere