miercuri, 21 martie 2012

Pere aperitiv

Aveti oaspeti si vreti ceva mai diferit pentru aperitiv?Sau pur si simplu doriti sa mancati ceva rapid si delicios?Aceste pere ar fi o solutie in ambele cazuri.
Cu tot cu timpul de preparare nu ia mai mult de 30 de minute.
Cautand defapt o reteta de desert, am dat peste aceste pere pe blogul lui Lilly  , iar cum mie imi plac combinatiile dulce - sarat mi-ar fi parur rau sa nu incerc.Asa ca , grazzie Lilly ;)

Nu am sa dau ingredientele exact, fiinca e in functie de marimea perelor, de numarul persoanelor aflate la masa.

Dar va spun ca avem nevoie de :
  •  pere
  • cascaval(eu am folosit Maasdamer)
  • sunca/bacon
  • vin
  • foi dafin
Perele le-am curatat de coaja si le-am pus intr-o oala cu 1 parte vin, 2 parti apa si foaia de dafin


si le-am lasat sa fiarba cat sa fie "al dente", dupa care le-am scos pe un tocator , le-am lasat sa se raceasca putin si le-am taiat  varful pentru al folosii drept capac


Cascavalul l-am taiat bucatele si am umplut perele pe care le scobisem de miez si seminte,dar fara a gaurii baza perei.
Fiecare para am invelit-o in 2 fasii de sunca
si le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana ce sunca a devenit crocanta
Asa arata cascavalul topit
si o mica sectiune

4 comentarii:

  1. Pfuai is minunate.Eu le ador,le-as manca felu unu, doi si la aperitiv!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi spui, aseara ma uitam daca nu mai sunt :))

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. la urmatoarea masa, trebuie musai sa le faci ;)

      Ștergere