luni, 23 aprilie 2012

Zeama de hrisca

Pornind de la reteta de Zeama de mei, luna asta avand ca blog primit pentru Provocarea secreta a lunii aprilie, chiar blogul Amei , am ajuns sa fac o zeama de hrisca intr-un fel dintr-o greseala, fiindca aveam pe masa o punga de mei si una de hrisca cu care urma sa fac altceva.
Stiu, e o alta "mancare de peste" dar care a iesit super delicioasa, ca sa nu mai spunem de propietatile pe care le are hrisca.


Reteta ea fie cu mei sau hrisca este foarte simplu de facut si cu putine ingrediente.


1 ceasca hrisca(mei)
1 l supa legume
2 lingurite salvie uscata
1 ceapa
1 lingura ulei
1 lingurita chimen(eu l-am sarit ca nu ne place)
3 linguri smantana
sare,piper, boia

Asa arata hrisca
Am pus la fiert hrisca (pe care in prealabil am spalat-o )impreuna cu supa(in cazul meu apa amestecata cu Vegeta de casa  si inca o cana de apa.Am lasat sa fiarba 5 minute apoi am adaugat ceapa intreaga(o puteti cali, eu nu am facut-o fiinca am un sclifosit care nu mananca ceapa in supe/ciorbe), am adugat salvia si boiaua si am mai lasat sa fiarba la foc molcom in jur de 20-25 de minute.Incercati hrisca si cand e molcutza dar nu foarte opriti focul(ea oricum o sa se mai inmoaie dupa).La final condimentam cu sare si piper. Am servit cu smantana proaspata facuta de mine si patrunjel proaspat tocat. O portie fara smantana
si amestecata cu smantana si patrunjel

4 comentarii:

  1. Mama ce bine arata blidutzul tau cu zama .:)
    As manca cu ochii inchisi si fara sa mai intreb ce ai pus in ea.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia, daca ai sti cat imi sunt de dragi vasutele si cat tin la ele.Dar in rest a fost tare buna supitza,pana si al meu a zis ca a fost buna;)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Grazie cara.
      Ti auguro una bella giornata.

      Ștergere