Este dupa-amiaza, s-au anuntat musafiri, n-ai timp de pregatiri si cu toate astea cu ceva trebuie sa-i servesti?
Nu trebuie decat sa ai in casa niste pepene galben si sunca.
Pentru mine varianta asta este un deliciu,cu toate ca acum 17 ani cand am vazut prima data combinatia la nunta surorii mele mi-am zis: "ciudati oamenii astia, manaca fructe cu carne", dar mi-am schimbat radical parerea cand am gustat si am ramas fan pe viata variantei.
Poate fi servit simplu pepenele taiat feii si cu sunca langa sau in varianta pe care am ales-o eu azi cu vin.
Avem nevoie:
pepene galben
vin (eventual de Porto)
sunca(din cea cruda)
frunze de busuioc
grisine sau saratele(in cazul meu)
Pepenele l-am scobit cu aparatul de facut bilute dar daca nu aveti va putei ajuta de o lingurita si le-am pus intr-un castron.Am turnat vinul(nu-l inecati, pentru un pepene sunt de ajuns 2 linguri de vin) peste bilele de pepene si am lasat la marinat 5 minute.
Am pus in cupe, am rupt (tocati daca vreti) frunzele de busuioc si am adaugat peste pepene, am adaugat cate o felie de sunca la fiecare cupa si am servit cu saratele proaspat facute.
E voilá.
Acum pot sosii musafirii fara probleme;)
Noi vara mancam des la pranz pepene galben cu prosciutto crudo, insa asa natural.
RăspundețiȘtergerePepene galben cu vin chiar n-am auzit pana acum.
Asa simplu cu prosciutto l-am mancat si eu pana acum, de data asta am dat o noua interpretare clasicului, adaugand putin vin si busuioc.
RăspundețiȘtergereUneori e frumos si gustos cand iesim din tipare ;)
Arata super iar Miculinul e mare fan.
RăspundețiȘtergereSa ai weekend fain.
Superba reteta:)!!!!!Ai mare dreptate cand spui" uneori e frumos si gustos cand iesim din tipare":)!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereMercic , Maria.Asa e,plus ca eu de multe ori ies din tipare :)) oricare ar fi ele.
ȘtergereO saptamana minunata iti doresc.
Multam fetele.
RăspundețiȘtergereO saptamana insorita va doresc.