Aveam ceva legume prin frigider care trebuiau consumate si nu stiam ce sa fac cu ele astfel incat carnivorul familiei sa manance cu placere.Si cum stiam ca-i place atat filmul cat si mancarea, dar nu voiam sa fac sub forma clasica, am zis sa o pun sub o noua infatisare.
Inainte de a purcede la preparare am sa va dau cateva tipsuri si anume: daca doriti o tarta cat mai colorata folositi ardei cat mai colorati(rosii, galbeni), iar forma tartei sa fie una normala, a mea a fost din cea cu mijloc ridicat si margini adancite si atunci mi-a fost putin cam greu cand am turnat compozitia lichida. Sau puteti folosii o tava normala.
Asadar avem nevoie de:
250 gr faina
175 gr unt sau margarina
3 linguri ierburi(uscate) de Provence
4 oua
250 gr zucchini
500 gr ardei gras
250 gr vinete
1 praz
3 linguri ulei masline
125 ml lapte
150 gr crème fraîche cu usturoi
50 gr parmesan ras
sare, piper
unt pentru uns tava
Daca nu aveti crème fraîche cu usturoi puteti face ca mine, pisati usturoiul si adaugati in ea sau samantana (daca nu aveti crème fraîche).Prazul din imagine l-am pus doar pentru partea verde
Se pune intr-un vas faina, untul taiat bucatele, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri de ierburi de Provence si un ou si se amesteca pana devine un aluat compact
Cand este gata se pune in folie alimentara si se da la rece 1 ora.
Intre timp taiem legumele
Intr-un vas punem ulei la incins si adaugam legumele lasandu-le in jur de 3-4 minute
condimentam cu sare , piper si restul de ierburi de Provence si le dam de-o parte sa se raceasca pana este gata aluatul.
Separat amestecam restul de oua, laptele, crème fraîche-ul si parmesanul, condimentand dupa cust cu sare si piper.
Dupa o ora de stat la rece, scoatem aluatul si-l intindem in forma de tarta ( cu circumferinta de 32 cm)unsa cu unt
Intepam cu furculita aluatul si punem legumele
dupa care punem si compozitia cu lapte si smantana.Daca nu sunteti convinsi ca se va face aluatul sub legume, bagati-l inainte putin la cuptor si abia apoi adaugati legumele.
Am pus tarta la cuptorul preincalzit la 200 grade, dupa care am scazut la 170 si am lasat-o in jur 30-35 de minute.Cuptorul meu incepe sa cam dea rateuri,asa ca mi-a iesit putin cam bronzata pe margini.
Ca sa se mai bronzeze si in mijloc am acoperit-o cu folie de aluminiu si am mai lasat-o in cuptorul incins dar oprit.
Tarta merge servita si calda si rece.
Daca as fi avut si ardei rosu ar fi iesit tare faina ca si culoare, am incercat sa pun rosii cherry dar nu au acelas efect, asa ca am mea e mai necolorata,dar la fel de buna
O tarta interesanta , colorata
RăspundețiȘtergereDorina, daca avea si ardei rosu era si mai si.Blatul oricum ii da tonul.
ȘtergereHow blessed my brother is to have someone to cook for him this Ratatouille Tarte!
RăspundețiȘtergere;) sis
ȘtergereMinunata tarta ta!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereMercic, pupici
ȘtergerePot sa-ti las feliuta si sa iau restul?tare bine arata,exact pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!
Acum nu mai am :)
ȘtergereMa bucur ca-ti place.
O zi frumoasa si tie.
O tarta plina de legume, o bunatate!
RăspundețiȘtergereAsa este, eu am papat-o si rece si cred ca e mai buna asa.
ȘtergereComplimenti splendida torta
RăspundețiȘtergereGrazie, Maristella e ti ringrazio per la visita.
ȘtergereIt seems very good....gnammy!!!
RăspundețiȘtergereGrazie Poletta, sei molto gentile.
ȘtergereSaluto Catania ;)