Merge de minune si rece si calda, eu am avut intr-un an si pe post de aperitiv la o masa aniversara.
Ramona a folosit vinete oparite si scurse, eu am preferat vinetele coapte, voi puteti folosii ce va place, chiar daca iese ceva fum gustul de vanata coapta pe mine ma imbie mai mult.
Dupa ce am copt vinetele am avut:
~320 gr vinete
60 parmesan ras
2 catei usturoi
1 ou (S)
pesmet
iarba ciorii(Schnittlauch,chives,erba cipollina)
sare
piper
cascaval afumat
Se amesteca vinetele, oul, parmesanul ras, usturoiul si verdeata( puteti pune patrunjel , busuioc, ce va place)
pana se incorporeaza toate si se adauga pesmetul cat sa lege compozitia astfel incat sa devina precum cel de chiftele.In loc de pesmet puteti pune miez de paine.Se condimenteaza cu sare si piper, dar aveti grija cu sarea caci parmesanul contine si el sare.
Se ia o lingura de compozitie si in mijloc se pune un cubulet de cascaval afumat(eu am folosit scamorza affumicata)
si formam chiftelutele pe care le dam prin susan
.
Eu le-am copt in cuptor, dar le puteti prajii si in tigaie.Daca optati pentru cuptor aveti grija sa le coaceti la o temperatura potrivita pentru nu a se topii total cascavalul.Se lasa pana devin aurii.
ce bine arata!
RăspundețiȘtergere;;) da cat de bune sunt
ȘtergereArata minunat! Nu stiu cum de nu le-am descoperit pe Arta culinara :)
RăspundețiȘtergereMa bucur in schimb ca te-am gasit pe tine!
Sunt minunate, de cand a pus reteta Ramo le-am si incercat si nu mi-a parut rau deloc.Incearca-le sa te convingi;)
ȘtergereSe vede ca sunt adormita...am vrut sa scriu "redescoperit"!
RăspundețiȘtergereEu imi inchipui gustul Ioana!Vinetele sunt mereu pe lista mea.
RăspundețiȘtergerehihi, normal ca doar de la surioara ta am reteta;)pup fetele frumoase
ȘtergereIngenioasă rețeta! Arată tare îmbietor!
RăspundețiȘtergereAlina, sunt minunate, te sfatuiesc sa le incerci,desi cred ca acum nu mai ai deloc timp.Pup tanara mamica si bebelinul dulce foc.
ȘtergereCe bine arata!!
RăspundețiȘtergereArata binisor,dar sa vezi ce delioase sunt;)
Ștergere