marți, 22 octombrie 2013

Prajitura cu iaurt



Trei ani de cand Provocarea Dulce Romanie face inconjurul lumii, iar la ceas aniversar poposeste in casa Cristinei care ne provoaca nu cu un ingredient anume ci cu ce sa NU gatim si mai exact: nu faina alba, nu zahar, nu ulei.

Asa ca m-am conformat si am pregatit o prajiturica aromata cu iaurt:

300 gr faina de spelta
1 lingurita praf de copt
90 ml sirop agave
100 gr unt
2 oua
120 gr iaurt grecesc
1 lingurita extract vanilie
coaja rasa de la 1 portocala(netratata)
1 praf sare

Puteti pune si 1/2 plic praf de copt, eu nu prea  ma impac cu gustul lui in preparate,asa ca am preferat sa pun mai putin.

Faina se amesteca cu praful de copt si coaja rasa de portocala si sarea.Untul moale se bate cu ajutorul mixerului impreuna cu siropul de agave dupa care adaugam ouale si iaurtul.Cand toate s-au omogenizat se adauga faina si amestecam pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Se toarna compozitia intr-o tava cu dimentiuni 25 x 25 cm si se niveleaza bine. si se da pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit in realabil la 180 grade Celsius.
Daca vi se pare ca se face prea repede deasupra acoperit tava cu folie de aluminiu.

Mie nu mi-a iesit foarte inalta dat fiind faptul ca nu am pus foarte mult praf de copt, dar  gustul compenseaza inaltimea;)




Nota: normal ca faina de spelta se poate inlocuii cu cea de grau, iar siropul de agave cu zahar brun.Eu am pus doar 90 ml sirop de agave,dar daca va plac prajituricile mai dulci puteti pune pana la 150 ml.

8 comentarii:

  1. Ioana, arata minunat! ♥
    Multumesc frumos pentru participare!
    Iti doresc o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasa culoare are! Cred ca a fost si tare buna ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula, intr-adevar a fost buna si merge de minune langa un ceai;)

      Ștergere
  3. Eu ador iaurtul grecesc si incerc sa am intotdeauna macar unul in frigider. Se preteaza foarte bine la diverse retete, dulci sau sarate.
    As zice ca te-ai descurcat de minune, prajitura ti-a iesit super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie-mi place foarte mult, e mai cremos, cat de prajitura ;)

      Ștergere