Trei ani de cand Provocarea Dulce Romanie face inconjurul lumii, iar la ceas aniversar poposeste in casa Cristinei care ne provoaca nu cu un ingredient anume ci cu ce sa NU gatim si mai exact: nu faina alba, nu zahar, nu ulei.
Asa ca m-am conformat si am pregatit o prajiturica aromata cu iaurt:
300 gr faina de spelta
1 lingurita praf de copt
90 ml sirop agave
100 gr unt
2 oua
120 gr iaurt grecesc
1 lingurita extract vanilie
coaja rasa de la 1 portocala(netratata)
1 praf sare
Puteti pune si 1/2 plic praf de copt, eu nu prea ma impac cu gustul lui in preparate,asa ca am preferat sa pun mai putin.
Faina se amesteca cu praful de copt si coaja rasa de portocala si sarea.Untul moale se bate cu ajutorul mixerului impreuna cu siropul de agave dupa care adaugam ouale si iaurtul.Cand toate s-au omogenizat se adauga faina si amestecam pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Se toarna compozitia intr-o tava cu dimentiuni 25 x 25 cm si se niveleaza bine. si se da pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit in realabil la 180 grade Celsius.
Daca vi se pare ca se face prea repede deasupra acoperit tava cu folie de aluminiu.
Mie nu mi-a iesit foarte inalta dat fiind faptul ca nu am pus foarte mult praf de copt, dar gustul compenseaza inaltimea;)
Ioana, arata minunat! ♥
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru participare!
Iti doresc o zi minunata!
Multumesc Cristina.O zi minunata si tie.
ȘtergereCe frumoasa culoare are! Cred ca a fost si tare buna ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, intr-adevar a fost buna si merge de minune langa un ceai;)
ȘtergereEu ador iaurtul grecesc si incerc sa am intotdeauna macar unul in frigider. Se preteaza foarte bine la diverse retete, dulci sau sarate.
RăspundețiȘtergereAs zice ca te-ai descurcat de minune, prajitura ti-a iesit super!
si mie-mi place foarte mult, e mai cremos, cat de prajitura ;)
Ștergeregustoasa si rapida!
RăspundețiȘtergereasa este:)
Ștergere