luni, 19 martie 2012

Fenicul cu orez

In ultimul timp am dat de gustul feniculului.Bine, inca nu-l pot manca crud, de aceea incerc tot felul de retete cu el gatit.
Sun constienta ca ar fi mult mai sanataos crud,dar acum ce sa zic,toti avem piticei pe creieri care ne blocheaza :))

Are atatea propietati ca este pacat sa nu-l incercam,daca nu crud, macar gatit.

Pentru doua persoane am folosit:

cateva fire ceapa verde
15 gr unt
125 gr mixt orez salbatic
250 gr supa legume
250 gr fenicul
50 gr ananas (din conserva)
1 lingurita praf de ghimpir
100ml vin alb sec(otional) sos soia

Ceapa am taiat-o inele si am pus-o sa o calesc in unt cca. 1 minut,




dupa care adaugam orezul si lasam cca. 3 minute sa se rumeneasca,daca doriti sa puneti vin,acum puteti sa-l adaugati.
Adaugam supa de legume(eu am folosit apa amestecata cu vegetat de casa ) si mai lasam la foc mediu sa fiarba in jur de 20 de minute

Dupa cele 20 de minute adaugam si feniculul curatat si taiat bucatele, acoperit vasul si mai lasam sa fiarba tot la foc mediu, de data asta 10 minute .Cu cateva minutele inainte de a aprii focul adaugam ananasul, praful de ghimpir si 2 lingurite de sos de soia.
Sa aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Voi incerca aceasta reteta! Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca-ti splace si sper sa fie pe gustul tau daca o sa prepari reteta

      Ștergere