miercuri, 9 mai 2012

Cambula (Pleuronectes flesus) la cuptor

Cambula este un soi de peste care se gaseste de fel pe fundul marii si poate fi usor confundat cu  calcanul.
Peste plat ,cu o sursa considerabila de Vitamina B, cambula are carnea alba si aromata si nu are oase multe(doar sira care se scoate usor).

Fiinca a fost prima daca cand am gatit soiul acesta de peste, am preferat o varianta cat mai simpla.

Asa arata cambula, pe o parte cu solzi, pe o parte alb.

In functie de papilele vostre puneti mai mult sau mai putindin anumite ingrediente.Eu am folosit:
cambula
 rosii cherry
patrunjel
masline kalamata
 usturoi
 sare
 ulei masline
Pestele il curatati, asta in cazul in care nu era deja cand l-ati cumparat :) si-l puneti intr-o tava care ati uns-o cu putin ulei(eu am pulverizat doar putin, dar am si folosit o tava din aluminiu din cele ce se folosesc la grill), puneti pestele, sarati(pe ambele parti) si adugati maslinele, rosiile taiate pe jumatate si frunzele de patrunjel.
L-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade si l-am lasat in jur de 25 de minute. Am servit cu Papas Arrugadas con Mojo dupa reteta Dorinei.
As putea spune ca am sa devin fan Cambula, imediat dupa Pastrav.

4 comentarii:

  1. Hmm , nu am mancat cambula , dar sigur mi-ar placea , din moment ce nu are oase multe . Ma bucur ca ti-au placut cartofii canarieni :)Sa va fie de bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca e bun, are o carne tare aromata, iar cartofii am sa-i mai fac,chiar vreau sa incerc mojo verde.
      Pupici.

      Ștergere